Ali Yalçın'dan  Maske üretimi yapılan okullara ziyaret

Ali Yalçın'dan Maske üretimi yapılan okullara ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, koronavirüs salgını tedbirlerinin başında gelen maske ve koruyucu siperliklerin üretiminin yapıldığı okullara destek ziyaretinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, koronavirüs salgını tedbirlerinin başında gelen maske ve koruyucu siperliklerin üretiminin yapıldığı okullara destek ziyaretinde bulundu.

Ankara/Keçiören Hatice Hikmet Oğultürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Hakan Kabil Ortaokulu’nu ziyaret eden Yalçın, burada maske ve koruyucu siperlik üretimi yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere çikolata ikramında bulunan Yalçın, bu zorlu günlerde özellikle sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu maskeleri üretmenin mücadelenin önemli bir parçası olduğunu söyledi.



 

Türkiye’nin tüm kesimleriyle, devlet ve milletin birlikteliğiyle salgınla etkin bir şekilde mücadele ettiğinin altını çizen Yalçın, “Biz güçlükle karşılaştığımızda daha da kenetlenerek çıkan bir milletiz. Farklı bir yönümüz var bu anlamda. Dünyanın diğer ülkelerinde bir kaos hâkimken biz bu süreçten soğukkanlı ve sağlıklı bir şekilde çıkabilmenin örnek bir mücadelesini veriyoruz” dedi.

Meslek liselerinin çabasının değerli olduğunu ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meslek liselerinde ayda 10 milyon maske üretiliyor. Öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizle beraber yoğun mesai harcıyorlar. Koruyucu siperlik ve maske üretimiyle bu mücadeleye büyük destek veriyorlar. 91 ülke şimdiye kadar Türkiye’den yardım istemiş. Bu aslında salgınla mücadele noktasında ülkemizin ne durumda olduğunu, genel olarak da ülkemizin gücünü gösteriyor.”



 

Ali Yalçın, meslek liselerinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak, “Meslek liselerinin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Beni en mutlu eden şeylerden biri de bu. Kalifiye eleman yetiştirebilecek ve üretime katkı sağlayacak bir eğitim sisteminin meyveleri böyle durumlarda çıkıyor. Bugün buraya özellikle gelmek istedim. Burası, salgınla mücadele kapsamında en önemli işlerden birini yapıyor çünkü. Bu bağlamda meslek liselerinin daha da görünür olması lazım. Burada arkadaşlarımız yoğun bir emek vererek mücadeleye çok ama çok önemli bir katkıda bulunuyorlar. Hepinize bir eğitimci olarak teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



 

Ziyaretlerde Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Zahit Şahin de hazır bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.