Ali Yalçın'dan Toplu Sözleşme İkramiyesi ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Ali Yalçın'dan Toplu Sözleşme İkramiyesi ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi memurlara toplu sözleşme ikramiyesi verilmesi hakkında iptal kararı vermişti. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme ikramiyeleri konusunda açıklama geldi.

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi memurlara toplu sözleşme ikramiyesi verilmesi hakkında iptal kararı vermişti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan ikramiyeler konusunda açıklama geldi.

Sayın Yalçın şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız Memurun Gündemine Kayıtsız Kalmadı

▪️2.2 Milyon memur, Toplu Sözleşme İkramiyesi konusunda CHP’nin ürettiği maliyetin altında bırakılacak mı?

▪️1.Dereceye 3600 konusunda yeni bir cümle kurulacak mı?

Bu iki konuda da beklenti vardı.

‘Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri İftar Buluşması’ında Cumhurbaşkanımızla görüştük. İki önemli konuda da kararlılıkla cümle kurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
”Yeni imkanlar getirerek memurlarımızın haklarını iyileştirmeyi sürdürüyoruz. Ancak ülkemiz ve milletimiz yararına attığımız her müspet adımda olduğu gibi burada da muhalefetin engellemeleri ile karşılaşıyoruz. #TopluSözleşmİikramiyesi bu kazanımlardan birisidir. Yedinci dönem kamu toplu sözleşmesiyle üye sayısı % 2’yi geçen sendikaların mensuplarına aylık 538 TL ödeme yapıyorduk. Ancak bu düzenleme Ana Muhalefet partisinin başvurusundan dolayı Anayasa Mahkemesi tarafından geçenlerde iptal edildi. Bu iptal kararıyla ikramiyeden yararlanan 2 milyonu aşkın kamu görevlimiz maalesef 345 TL daha az aylık alacak. Bu da 2 yıllık toplu sözleşme sürecinde memurumuzun 8.280 TL kaybı anlamına geliyor. Biz memurlarımızın haklarını genişletmek için gayret ederken muhalefet ise bunları Anayasa Mahkemesine götürerek budamaya çalışıyor. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi bize karşı kışkırtmak için meydanlarda atıp tutuyorlar ama mahkeme kapılarını aşındırmaktan da maalesef geri durmuyor. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak üzerimize düşeni mutlaka yapacağız.”

“#3600EkGösterge düzenlemesiyle çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağlamıştık. Yine bazı istisna kadrolar dışında tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarını 600 puan artırmıştık. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ilk defa ek gösterge vermiştik birinci dereceye yükselen tüm memurlarımızın faydalanacağı şekilde 3.600 Ek Gösterge düzenlemesini genişleteceğimizi duyurmuştuk. inşallah bu sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.