Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3600 Ek Göstergeyi Vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3600 Ek Göstergeyi Vereceğiz!

Erdoğan Haliç Kongre Merkezindeydi. Dayanışma mesajı veren Erdoğan memurların haklarını iyileştirmeyi sürdürdüklerini AYM'nin iptal edilen toplu sözleşme kazanımının geri alınması için elinden geleni yapağını açıkladı. Ayrıca 3600 ek göstergeyi önümüzdeki

Erdoğan Haliç Kongre Merkezindeydi. Dayanışma mesajı veren Erdoğan memurların haklarını iyileştirmeyi sürdürdüklerini AYM'nin iptal edilen toplu sözleşme kazanımının geri alınması için elinden geleni yapağını açıkladı. Ayrıca 3600 ek göstergeyi önümüzdeki dönem vereceklerini beyan etti.

Hep toplu görüşmemizde yeni imkanlar getirerek memurlarımızın haklarını iyileştirmeyi sürdürüyoruz. Ancak ülkemiz ve milletimiz yararına attığımız her müspet adımda olduğu gibi burada da muhalefetin engellemeleriyle karşılaşıyoruz. Toplu sözleşme ikramiyesi bu kazanımlardan birisidir. 7'nci dönem kamu toplu sözleşmesiyle üye sayısı yüzde 2'yi geçen sendikaların mensuplarına aylık 538 lira ödeme yapıyorduk ancak bu düzenleme ana muhalefetin başvurusundan dolayı Anayasa Mahkemesi tarafından geçenlerde iptal edildi. Bu iptal kararıyla ikramiyeden yararlanan 2 milyonu aşkın kamu görevlimiz maalesef 345 lira daha az aylık alacak. Bu da 2 yıllık toplu sözleşme sürecinde memurumuzun 8 bin 280 lira kaybı anlamına geliyor. Biz memurlarımızın haklarını genişletmek için gayret ederken muhalefet ise bunları Anayasa Mahkemesi'ne götürerek budamaya çalışıyor. Çalışanlarımızı ve emekçilerimizi bize karşı kışkırtmak için meydanlarda atıp tutuyorlar ama mahkeme kapılarını aşındırmaktan da maalesef geri durmuyorlar.

Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak üzerimize düşeni mutlaka yapacağız. Ancak bu yanlışın müsebbiplerine sizler de gereken cevabı vermelisiniz. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl yaptığımız 3600 ek gösterge düzenlemesiyle çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personelin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağlamıştık. Yine bazı istisna kadrolar dışında tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarını 600 puan artırmıştık. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ilk defa ek gösterge evermiştik. Birinci dereceye yükselen tüm memurlarımızın faydalanacağı şekilde 3600 ek gösterge düzenlemesini genişleteceğimizi duyurmuştuk. İnşallah bu sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.