Altın fiyatları için dev tahmin: Rekor seviyeler bekleniyor

Altın fiyatları için dev tahmin: Rekor seviyeler bekleniyor

Dünya genelindeki yatırımcıların gözü kulağı altın piyasasında. Yıllardır güvenli liman olarak kabul edilen altın, son dönemde yaşadığı fiyat artışlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. JPMorgan Chase & Co. gibi dünyaca ünlü bir finans kuruluşun

JPMorgan Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva'nın liderliğindeki analist ekibi, altın fiyatlarının bu yıl içinde rekor seviyelere ulaşacağını belirtti. Kaneva ve ekibi, piyasa dinamiklerinin ve yatırımcıların aşırı heyecan eğilimlerinin altın fiyatlarını önemli ölçüde etkileyebileceğini dile getirdi. Kaneva, "2024'te ons başına 2,500 dolar seviyesini görebiliriz. Piyasaların aşırı heyecanlanması bu tahmini destekliyor," dedi.

Altın Fiyatlarındaki Artış Ne Anlama Geliyor?
JPMorgan'ın tahminlerine göre, altının ons fiyatının 2,500 dolara ulaşması halinde, Türk Lirası cinsinden altın fiyatları da önemli ölçüde artacak. Dolar kuru 33 TL olarak kabul edildiğinde, çeşitli altın ürünlerinin fiyatları şu şekilde olacak:

Saf Altın (24 ayar): 2,652 TL
Çeyrek Altın: 4,257 TL
Bilezik Gramı: 2,431 TL
Yarım Altın: 8,514 TL
Cumhuriyet Altını: 17,028 TL
Dolar kuru 34 TL olması durumunda ise fiyatlar daha da artacak.

ABD'deki Faiz İndirimleri Altın Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?
Kaneva, ABD'de istihdam ve enflasyon verilerinin iyileşmesinin altın fiyatlarını daha da yukarı taşıyacağını belirtti.

Güncel Altın Fiyatları ve Piyasa Değerlendirmesi
Geçtiğimiz hafta rekor kıran altının ons fiyatı, şu anda 2,167 dolar civarında seyrediyor. Gram altın fiyatı ise 2,239 lira seviyesinde. Piyasadaki bu dalgalanmalar, yatırımcıların ve ekonomistlerin dikkatle izlediği önemli göstergeler arasında.

Dolar Kuru ve Altın Piyasası
Altın fiyatlarındaki bu hareketlilik, dolar kuru ile de yakından ilişkili. Şu an itibarıyla dolar kuru 32.12 TL seviyesinde bulunuyor. Kurun ve global piyasa koşullarının, altın fiyatları üzerindeki etkisi, yatırım kararları açısından kritik öneme sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.