Ama'lı konuşmak teröre destektir

Ama'lı konuşmak teröre destektir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Bizim nazarımızda terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yok. "Ama"lı, "fakat"lı ifadeler, "iyi terörist-kötü terörist" ayrımına gitmek teröre destek olmaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Conrad Otel'de dün gerçekleştirilen Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Suriye'de yaşanan gelişmeler ve uluslararası terörizmle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu: 

BAKIŞ AÇIMIZIN SEMBOLÜ: Somali kritik bir süreçten geçiyor. Bu zorlu süreçte Somali'ye destek olmalı, onları asla yarı yolda bırakmamalıyız. Biz bu desteğimizin bir tezahürü ve dayanışmamızın sembolü olarak, dünyadaki en büyük büyükelçiliğimizi Mogadişu'da inşa ettik. Somali, ülkemizin Afrika kıtasına bakış açısının, Afrikalı kardeşlerimizle kurmak istediğimiz ilişkinin adeta sembolü oldu. 

ERDOĞAN: SURİYE TERÖR İHRAÇ EDİYOR


DUYARSIZ KALAMAYIZ: Şu ana kadar 400 bini aşkın insanın öldürülmüş olduğu Suriye'ye insanlık olarak duyarsız kalmamız mümkün değildir. Zulmün ve katliamın çok daha büyüğü, çok daha insafsızı, balistik füzelerle, varil ve misket bombalarıyla hemen yanıbaşımızda yaşanıyor. Bugün Türkiye, dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumunda. Türkiye, küresel vicdanın sesi olmuş, insanlığın onurunu kurtarmıştır. Fakat durum artık Türkiye'nin tek başına, kendi imkânları ile kardırabileceği bir yük olmaktan çıkmış bulunuyor.

TERÖR İHRAÇ EDEN ÜLKE: Son dönemde rejim ve destekçisi ülkeler, Halep ve Türkmen bölgesi başta olmak üzere, Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Suriye'nin kadim şehirleri tarihinde hiç görülmedik şekilde bombalanıyor, yok ediliyor. Suriye'deki kaos, DAEŞ, El Nusra ve PYD-YPG gibi terör örgütleri için büyüyüp serpilecekleri ortam sağladı. Nitekim Suriye, şu an "terör ihraç eden bir ülke" konumuna gelmiştir. 

İYİ TERÖRİST KÖTÜ TERÖRİST: Türkiye, Suriye kaynaklı tehditlerin acısını en fazla hisseden, terör saldırılarından en çok etkilenen ülkelerden biri. Terörü destekleyen ülkelere karşı, artık tüm devletlerin ortak ve ilkeli bir duruş sergilemesi gerekiyor. Bu konuda "ama"lı, "fakat"lı ifadeler kullanmak, "iyi terörist", "kötü terörist" ayrımına gitmek, daha önce gördüğü irtibatı şimdi yok saymak, teröre destek olmaktır. Bu tarz bir duruşla terörle başarılı bir mücadele olamayacağını, artık herkesin anlaması gerekiyor. Bizim nazarımızda terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yok. El Şebab ile DAEŞ veya El Nusra ya da PKK, PYD, YPG arasında bir ayrım gözetmedik, gözetmiyoruz. 

İBB'DEN 30 OTOBÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen basın toplantısında da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Mogadişu'ya 30 otobüs gönderileceğini söyledi. Erdoğan, "Bir toplu taşıma sürecini böylece Mogadişu'da başlatmış olacağız" dedi.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum