'Anayasa değişikliği için iki teklif hazırladık'

'Anayasa değişikliği için iki teklif hazırladık'

Anayasa değişikliğine ilişkin olarak Kurtulmuş, "Anayasa değişikliği konusunda kapsamlı bir anayasa reformu yapacak imkanı bulalım. Ancak başından beri iki teklif hazırladık. Bunlardan biri tam bir reform mahiyetinde anayasa değişikliği bir diğeri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Avrupa kıtası başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri, küresel terörün de, küresel göçün de birinci derecede muhatabı haline gelmişlerdir. Bu sorunların çözümü için sorunların köküne inecek kararlılık içinde bulunmak zorundayız" dedi.

Anayasa değişikliğine ilişkin olarak Kurtulmuş, "Anayasa değişikliği konusunda kapsamlı bir anayasa reformu yapacak imkanı bulalım. Ancak başından beri iki teklif hazırladık. Bunlardan biri tam bir reform mahiyetinde anayasa değişikliği bir diğeri başkanlık sistemi, cumhurbaşkanlığı sistemi geçişi sağlayacak bir anayasal değişiklik. AK Parti olarak, iktidar partisi olarak Parlamento'da anayasa değişikliği yapacak çoğunluğa sahip değiliz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin başından beri ortaya koyduğu tavırda karşılıklı olarak müzakereler açık, şeffaf biçimde yapıldı, belli bir noktaya gelindi. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki en kısa süre içinde ilgili anayasa, kısıtlı anayasa değişiklik paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek, arkasında 367'yi bulur, 330'u bulursa referandumla karşı karşıya kalacağız" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.