Andımız Yeniden Okutulsun Kararı Türkiye Gündeminde

Andımız Yeniden Okutulsun Kararı Türkiye Gündeminde

Türk Eğitim-Sen’in, 8 Ekim 2013 yılında Öğrenci Andı’nın kaldırılması nedeniyle açtığı davanın sonucu Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

Türk Eğitim-Sen’in, 8 Ekim 2013 yılında Öğrenci Andı’nın kaldırılması nedeniyle açtığı davanın sonucu Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Danıştay 8. Dairesinin Türk Eğitim-Sen’in talebi üzerine Öğrenci Andı’nın okutulmasına yönelik karar vermesi hem sosyal medyada hem de basında geniş yer buldu.

Twitter’da herhangi bir organizasyon olmadan milletimiz tarafından iki ayrı hashtag açıldı. Kısa sürede binlerce twit atılan “Öğrenci Andı” ve “Okullarda Andımızı Okuyoruz” hashtagleri trend topic oldu.

Atılan twitlerin bazıları şöyle:

Türk Eğitim-Sen açtığı davayı kazandı. Andımız okullara geri dönüyor. Türk Eğitim-Sen'in kararlı mücadelesi sonucu Danıştay son noktayı koydu. Öğrenci Andı okullarda yeniden okutulsun kararı çıktı. Tebrikler yerli ve milli tek sendika.

Danıştay kararı ile Öğrenci Andı yeniden okunacak. Çözüm süresinde susturulan, TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM ile başlayıp, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ile biten Andımız.

8 Ekim 2013'te kaldırılan Öğrenci Andı, Danıştay'daki davanın sonuçlanmasıyla birlikte Türk çocuğu tekrar Andımız’ı okullarda okumaya başlayacak. Ülkede güzel şeyler de oluyor.

Şuraya bir Öğrenci Andı koyalım da rahatsız olanların rahatı iyice bozulsun! Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene ! Mustafa Kemal ATATÜRK.

Ne güzel diyor Öğrenci Andı’mız; Varlığım Türk varlığına armağan olsun! Ne Mutlu Türk'üm Diyene.

Öğrenciler, öğretmenler, veliler! Danıştay’ın “Öğrenci Andı okutulsun” kararıyla #OkullardaANDIMIZIOkuyoruz

Öte yandan Öğrenci Andı’nın okullarda okutulmasına yönelik karar yazılı ve görsel basında, internet haberlerinde de gündemin ilk sıralarında yer aldı, manşetlere taşındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, şunları söyledi: “Aralarında sanatçıların da bulunduğu toplumun farklı kesimlerinin destek verdiği Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulması ile ilgili yargı kararı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini temenni ediyoruz. Toplumun kahır ekseriyetinin okullarda Öğrenci Andı’nın okutulması yönünde talebi olduğu çok açıktır. Bu talebi görmezden gelmek, yargı kararını hiçe saymak toplumun beklentilerinden, ihtiyaçlarımızdan, ülkemizin milli birlik ve beraberlik ruhundan uzak bir yaklaşım olacaktır.

Her şeyden önce ülkemizin 15 Temmuz tecrübesi bulunmaktadır. Vatanına sevdalı, milletini önceleyen, milli birlik ve beraberliği, huzuru her şeyden önde tutan insanların kendi ülkesine zarar verecek faaliyetler içinde yer alması mümkün değildir. Bu nedenle çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren milli bilinci yüksek insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Öğrenci Andı da bu amaca hizmet eden en önemli unsurlardan birisidir.

Öte yandan bir güruh var ki, Öğrenci Andı’na alerjisi olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Büyük hezeyan içindeki bu bozguncular, ayrılıkçılar, millet ve devlet düşmanlarının eteklerinin tutuştuğunu görmek ibret vesikasıdır. Aralarında bazı sözde sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu bu güruh, karar açıklandıktan hemen sonra kamuoyunu manipüle etmeye başlamıştır.

Bakınız; 81 ilde basın açıklaması yapacaklarmış! Ne diyecekler acaba? Türk milletinin karşısına çıkıp ‘Ey Türk halkı, çocuklarınıza Ne mutlu Türk’üm’ dedirtiyorlar’ diye şikâyet mi edecekler? Hatta hızlarını alamayıp, Mesela; Anayasamızın başlangıç maddelerindeki ‘Türk vatanı, Türk Devleti, Türk vatandaşı ifadelerini de çıkarın’ diyecekler mi? Yine Anayasanın 66. Maddesinin de ‘etnik ayrılıkçılık yapılıyor’ diye değiştirilmesini isteyecekler mi?

Ya da ‘1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ırkçı temalar içeriyor, yeniden ele alınsın’ teklifini de getirecekler mi? Mahallelerindeki bir müptezelin, açılım sürecinde dediği gibi ‘Türk bayrağının adı da değiştirilsin’ diyecekler mi?

Türk milleti ibretle izliyor ki; Danıştay’ın bu kararından, etnik özürlü ucubelerin yanı sıra mukaddes değerlerimizi kamuflaj olarak kullanan zihni ve niyeti bozuk olanlar da rahatsız oldular. Hatta bu güruh, etnik bölücü ve ayrılıkçı PKK’dan bile daha fazla gürültü koparmakta.

Buradan çok net söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönlendirmeye çalışan, taşrada çeteler marifetiyle işlerini yürütme peşinde olan, yargıya kafa tutan hatta kendisini yargı yerine koyan bu çete yapılanmasının Öğrenci Andı üzerinden tartışma yaratmasına müsaade edilmemelidir. Öğrenci Andı yeniden okullarda okutulmalı, çocuklarımız yeniden gururla ‘Varlığım; Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene’ diyebilmelidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum