Ankara'da Norm Fazlası Atamalarda Büyük Hata İddiası

Ankara'da Norm Fazlası Atamalarda Büyük Hata İddiası

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçen hafta yaptığı norm fazlası öğretmen atamalarında büyük hata yaptığı iddia edildi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçen hafta yaptığı norm fazlası öğretmen atamalarında büyük hata yaptığı iddia edildi.

Kamuoyunun tepkisine rağmen Resen atamalar yapan Ankara MEM'in 2 konuda ciddi hata yaptığı iddia ediliyor.

Öğretmenlerden alınan bilgilere göre yapılan hatalar şunlar;

1- Yurt dışı görevinde olan öğretmenlerin ataması yapıldı: Bakanlık tarafından 5 yıllık görev süresi için Yurt dışına gönderilen öğretmenlerin kadroları bilindiği gibi İl yada ilçe milli eğitime çekiliyor.

Ankara MEM ilçelerin kadrosunda bulunan ve yurt dışında görev yapan onlarca öğretmeni norm fazlası diye hizmet puanına göre il içindeki okullara atadı.

Bu öğretmenler halen yurt dışında ve norm fazlası değiller. Bu öğretmenlerin kadrolarının ilçe milli eğitim müdürlüğünde olması gerekiyor.

2- Eş durumu özrü nedeniyle bulundukları ilçeye gelen öğretmenler, daha önceki Danıştay kararlarına aykırı olarak başka ilçelere atandı.

Geçtiğimiz dönemde çokça gündeme gelen, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın çabalarıyla "ilçe emrine" atamaları yapılarak çözüme kavuşturulan eş durumu özrü olan öğretmenler yine mağdur edilmiş oldu.

Özellikle birinci maddede yazılı öğretmenlerin ataması diğer öğretmenlerin atanacakları okulların sırasını da değiştirdiğinden Ankara MEM, resen atamanın iptalinin yolunu da açmış oldu.

Yetkililere önerimiz; norm içinde veya dışında olsun bütün öğretmenler zaten görev başında ve görevlendirme ile başka okullarda çalışıyor olduğundan istek ve tercih dışı yer değiştirmelere son verilmesidir.

Bu nedenlerle Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü resen atamaları iptal etmeli bu öğretmenlerin yaz döneminde il içi tayin istemelerinin ve tercih yapmalarının yolu açılmalıdır. 

Sencer KAYA

TurkiyeEgitim.Com özel haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.