Araştırma Görevlilerine De Yeşil Pasaport Verilmelidir

Araştırma Görevlilerine De Yeşil Pasaport Verilmelidir

Bilindiği üzere yükseköğretim kurumlarında görev yapan araştırma görevlileri 4. dereceden daha yukarıda ki kadrolarda görev yapamadıklarından yeşil pasaport alamamaktadır.

Bilindiği üzere yükseköğretim kurumlarında görev yapan araştırma görevlileri 4. dereceden daha yukarıda ki kadrolarda görev yapamadıklarından yeşil pasaport alamamaktadır. Araştırma görevlilerinin kadroları 78 sayılı kanun hükmünde kararname de 4-7. dereceler arasında düzenlendiğinden araştırma görevlilerine yeşil pasaport verilmemektedir. 

Oysa ki, 2018 yılında 2914 sayılı kanunda yapılan değişiklik ile araştırma görevlilerinin kadroları 1-7. dereceler arasında düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre araştırma görevlileri 1. dereceye kadar yükselebilecek ve 1-3. dereceler arasında çalışması durumunda ise yeşil pasaport alabileceklerdir. Araştırma görevlilerinin özlük haklarında kanunla yapılan bu düzenlemenin halen görevde bulunan araştırma görevlileri içinde uygulanması, görev yaptıkları yükseköğretim kurumları tarafından iptal/ihdas yolu ile kadro derecelerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Kadrolarda yapılacak bu düzenleme sonucunda da araştırma görevlileri yeşil pasaport alabileceklerdir. Araştırma görevlilerine kanunla verilen bu hakkın uygulama geçirilerek yaşanılan sorunun çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderdiğimiz yazıda araştırma görevlilerinin 2914 sayılı kanun hükümlerine göre 1-3. derecelere yükselmelerinde herhangi sorun bulunmadığından, araştırma görevlilerinin kadrolarının 1-3. derecelere yükseltilmesi için yükseköğretim kurumlarına gerekli talimatın verilmesini talep ettik.

101-057.jpg102-044.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.