Asgari ücrete ikinci zam gelir mi?

Asgari ücrete ikinci zam gelir mi?

Asgari ücretine ikinci zam tartışmaları bu yıl erken başladı. Yılın ilk iki döneminde enflasyonun süreleri, performansın asgari ücrete zam tartışmalarını gündeme getirdi. AK Parti Grup Başkanıvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Emekliler ve çalışanların alım

Asgari ücret zam tartışmaları erken başladı. Enflasyonun ilk iki modelinin üzerinde açıklanmasıyla asgari ücrete zam tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Türkiye'de aylık enflasyon Ocak ayında yüzde 6,7, şubat ayında ise yüzde 4,53 artış gösterdi. Böylece asgari ücret, yılın ilk iki sırasındaki genişleme karşısında yüzde 11,23 eridi. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon oranını yüzde 36 olarak açıklamıştı.

Bu yıl asgari ücrete tek zaman halkın açıklanmasına rağmen kamuoyunda "ikinci zam gelir mi?" sorusu sorulmaya başlandı.

Asgari ücreti ile ilgili bir süre boyunca yanıt veren AK Parti Grup Başkanıvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, nisan'da yaşananların salgınlardan itibaren başlayabileceğini belirtti. Akbaşoğlu, "O harcamadan itibaren bu hususların dağıtımını ve haziran sonu temmuz kişi başı da emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep birlikte kamuoyuyla paylaşacağız ve bununla ilgili günlük düzenlemelerimizi de umarım gerçekleştireceğiz." dedi.

Asgari ücreti, Ocak ayında yüzde 49 zamla 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya gelinti. 2022 ve 2023 yıllarında iki kere artış yapılan asgari ücrete 2024 yılında tek zam olarak belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.