Atama müjdesi Cumhurbaşkanı’nın önünde

Atama müjdesi Cumhurbaşkanı’nın önünde

Atama müjdesi Cumhurbaşkanı’nın önünde Millî Gazete’nin gündeme taşıdığı öğretmen ataması çağrısı Cumhurbaşkanlığında… Milli Eğitim Bakanı Özer’in atama müjdesinin üzerinden 2,5 ay geçti…

Millî Gazete tarafından sık sık gündeme getirilen öğretmen ataması çağrısı Cumhurbaşkanı’nın önünde bekliyor. MEB Bakanı Mahmut Özer tarafından atama müjdesi verilmesinin üzerinden 2,5 aydan fazla bir zaman geçerken, atamalara ilişkin AK Parti’den bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, atamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğunu duyurdu. Öğretmen adayları ise açıklamaya tepki gösterdi.

Millî Gazete’nin sık sık gündeme getirdiği öğretmen atamalarına ilişkin hâlâ resmi duyuru yayınlanmazken, atama bekleyen öğretmen adaylarının gözleri öğretmen atamasında. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atamaların 2022 yılında gerçekleştirileceği yönünde defalarca kez açıklama yapması üzerine öğretmen adayları umutlanmaya devam ediyor. Atama ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, atamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğunu duyurdu.

ÖĞRETMENLER TEPKİ GÖSTERDİ
MEB Bakanı Mahmut Özer’in müjde vermesinin üzerinde 2,5 ay geçti. Bu sürede Bakan, her katıldığı programda atamaların yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulunsa da hâlâ resmi bir duyurunun yapılmamış olması atama bekleyen öğretmenlerden tepki çekmişti. Atanamayan öğretmenler ile ilgili STK’ların verilerine göre 800 bin civarında atama bekleyen öğretmen, 150 bin civarında da öğretmen açığı bulunuyor. MEB tarafından her sene yapılan atamalar, atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarına çözüm olmuyor. En son Eylül ayının ortalarında duyurulan ve Ocak ayının son günü ataması gerçekleştirilen 15 bin atama ile de var olan atama bekleyen öğretmenlerin sorunları çözülemedi.

ATAMA MASADA
Atama ile ilgili verilen müjdenin ardından konuya ilişkin sessizlik hâkim olurken, iktidar partisinden yeni bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemindedir, masasındadır. Şundan emin olsunlar, maksimum gerçekleştirilmeye çalışılıyor” açıklamasını yaptı.

ÖĞRETMENLER, AÇIKLAMALARIN SÜRE KAZANMAK İÇİN YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYOR
* öğretmenler açıklama ile ilgili olarak, ifadeleri siyasi bir açıklama olarak yorumlarken, Kurtulmuş’un geçmişte de benzer bir açıklama yaptığı hatırlatıldı. Açıklamaların süre kazanmak için yapıldığına dikkat çeken öğretmenler, 2021 KPSS puanlarının 4 ay sonra geçersiz kalacağını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.