Atamaları durduran genelge yürürlükte mi?

Atamaları durduran genelge yürürlükte mi?

Seçim için oluşturulan hükümetin yapacağı atamalara sınırlama getiren 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi kaldırıldı mı?

Bilindiği gibi 7 Haziran 2015 milltvekili seçimleri sonrasında hiçbir parti tek başına iktidar olamadı.

Arsından erken seçim kararı alındı ve Ağustos ayında geçici bir hükümet kuruldu.

Geçici hükümetteki Bakanlar Kuruluna her partinin üye vermesi gerekiyordu. BU süreçte 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi atamalara bazı sınırlamalar getirilmiş ve hem iktidar partisinin hem de muhalefet partilerinin partizanca atama yapmaları engellenmişti.

Şuanki geçici Bakanlar Kurulunda, muhalefet partilerinin görev almaması nedeniyle atanan bürokratlar ve AKPartili vekiller yer almaktadır.

Dolaysıyla, 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesinin yürürlüğe konulma sebepleri ortadan kalktığı için, şuan bir çok atama işlemini kilitleyen bu genelgenin yürürlükten kaldırılması gerekmektedir.

1 Kasım itibariyle seçim sonuçları belli olmuştur. Ak Parti tek başına iktidar olabileceği için, yeni hükümetin kurulma işlemleri beklenmeden, kamudaki atama işlemlerini durduran 2015/9 sayılı Genelge, yeni bir Başbakanlık Genelgesiyle kaldırılmalıdır. Genelgenin kalkması için bir kanuna veya Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç bulunmamaktadır. Başbakan Davutoğlu imzalayacağı yeni bir Genelgeyle, eski Genelgeyi yürürlükten kaldırabilir.

 Memurlar.Net 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.