Atilla Olçum: Ücretli-sözleşmeli gibi uygulamalardan vazgeçilmeli

Atilla Olçum: Ücretli-sözleşmeli gibi uygulamalardan vazgeçilmeli

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve artırma, hukukuna teminat olma sorumluluğu ve motivasyonuyla hareket ettiklerini belirterek...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve artırma, hukukuna teminat olma sorumluluğu ve motivasyonuyla hareket ettiklerini belirterek, “Eğitimi, hem kavram hem de sistem olarak ilgi ve etki sahamız içerisinde görerek yürüttüğümüz faaliyetleri de bu sorumluluğun ayrılmaz parçası olarak görüyoruz. Bu nedenle, eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit edip çözüm önerilerimizi yetkililere iletirken, eğitimle ilgili konularda da sessiz kalmadık, kalmayacağız. Hakları için ter akıttığımız eğitim çalışanlarının emeğinin değer bulması, fikir ve eylemlerinin toplum ve devlet nezdinde değerli olması için hep öncü olduk, bütün süreçlerde paydaş olduk, doğruyu ifade ettik, yanlışa karşı çıktık. Milli Eğitim Bakanlığı, ücretli-sözleşmeli gibi uygulamalara son vermeli, öğretmenlik bir kariyer mesleği olmalıdır” dedi.

Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane şubelerinin il divan toplantısında konuşan Atilla Olçum, tarihini, örfünü, geleneklerini, inanç değerlerini unutanların sonunun hüsran olduğuna işaret ederek, “Dünümüzü unutmadan, bizi biz yapan inanç değerlerimizi içselleştirmek ve yaşatmak durumundayız. Bu sağlam temel üzerinde yapacağımız çalışmalar yükselmemizi, ilerlememizi, güzel bir gelecek inşa etmemizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

İnsana dair her şeyi önceleyerek sendikal çalışmalar yapıyoruz

İnsanı merkeze alarak ve insana dair her şeyi önceleyerek sendikal çalışmalar yaptıklarını kaydeden Olçum, kuruldukları günden bu yana, yarına dair yeni şeyler söyleyerek, ‘önce insan’ anlayışıyla ve ‘insanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır’ anlayışını içeren kültür ve medeniyetimizi referans alarak sendikacılık yaptıklarını söyledi.

Olçum, hak ve özgürlük mücadelelerinin, yeni ufuklardan yeni umutlara yolculuklarının, inanmış, adanmış, gece gündüz demek ter akıtan teşkilat mensupları ve üyelerle daha güçlü bir şekilde devam edeceğini dile getirdi.

Değerlerimize dayanan bir eğitim sistemine ihtiyacımız var

Özgürlüğün, başarının ancak bireyin iç yolculuğuyla mümkün olduğunun altını çizen Atilla Olçum,  ideolojiler çağından kalma alışkanlıklarla belirlenmiş doktrinlerin bireylere bilgi diye sunulması döneminin aşılarak yeni bir sürece girilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için bizi biz yapan değerlere dayanan bir eğitim stratejisi geliştirmeli ve buna dayalı bir sistem inşa etmeliyiz. Bizim oluşturacağımız sistem, bilginin kısmi belirlenim içine hapsedilerek insanın yığınsallaştırılmasının önüne geçecek nitelikte olmalıdır. Aksi her durum, bilgiyi kutsarken hikmeti ıskalayan, ehliyeti gerekli görürken şahsiyeti önemsemeyen, bireyselleştiren fakat biricik hissettirmeyen, kazanmaya, öne çıkmaya motive eden fakat aşmaya ve olmaya davet etmeyen eğitim başlıklı bir meşgalemiz olması dışında bir anlam ve sonuç ifade etmeyecektir.”

Doğruyu söyleyip yanlışa karşı çıkma duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz

Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş fikrinin fiiliyata dönüşmeye başladığı andan itibaren, eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve artırma, hukukuna teminat olma sorumluluğu ve motivasyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Olçum, “Eğitimi, hem kavram hem de sistem olarak ilgi ve etki sahamız içerisinde görerek yürüttüğümüz faaliyetleri de bu sorumluluğun ayrılmaz parçası olarak görüyoruz. Bu nedenle, eğitimcilerle ilgili cümle kurup, eğitimle ilgili konularda sessiz kalmadık; hakları ve hukuku için ter akıttığımız eğitim çalışanlarının emeğinin değer bulması, akıl terinin istenen karşılıkları oluşturması, fikir ve fiillerinin toplum ve devlet nezdinde değerli olması için eğitime dair bakış, görüş, biliş ve bildiriş düzleminde hep öncü olduk, bütün süreçlerde paydaş olduk, doğruyu söyleyip yanlışa karşı çıktık. Bu çerçevede, eğitime özgü güncele ve geleceğe dair her cümlemizi, her çabamızı, her raporumuzu, eğitimi kavram olarak doğru referanslarla tanımlayarak, sistem olarak doğru zemin üzerinde kurgulayarak, felsefe olarak kadimle irtibatlandırarak şekillendiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül, Bayburt Şube Başkanı Kenan Turan, Gümüşhane Şube Başkanı Musa Uncu da birer konuşma yaparak, eğitim çalışanlarının haklarını korumaya, haklının yanında, haksızın karşısında olmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.