Avcı: Öğretmenler için ilave imkanlar sağlanacak

Avcı: Öğretmenler için ilave imkanlar sağlanacak

Milli Eğitim Bakanı Avcı, öğretmenlere atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için ilave birtakım imkanlar sağlayacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV televizyon programının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Şubat ayındaki öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine Avcı, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti.

"30 bin atama, Doğu Anadolu bölgesine mi olur?" sorusu üzerine Avcı, şu anda doğu bölgelerindeki öğretmen açığının Türkiye geneliyle eşitlendiğini söyledi.

ÖĞRETMENLER İÇİN 4 YIL ŞARTI

Avcı, öğretmen yoğunluğu olarak bazı doğu illerinin batı ve orta anadolu illerini geçtiğini dile getirerek, buradaki sorunun eş durumundan tayinlerle bu dengenin sürdürülememesi olduğunu ifade etti. Bu tayin sirkülasyonunu belli bir düzene oturtmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydeden Avcı, "Öğretmenler atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için arkadaşlarımıza da ilave birtakım imkanlar sağlayacağız. Yani kuru kuru mecburiyet çok işe yaramayabilir, doğru da olmayabilir. Ancak maddi manevi özendirici birtakım tedbirlerle çeşitli bölge ve okullarımızda hizmet veren öğretmen arkadaşlarımızı en azından 4 yıl kesintisiz olarak başladığı okulda görevini devam etmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum