Avcı: Son 5 Yılda Öğretmen Ücretleri Artışında Birinci Olduk

Avcı: Son 5 Yılda Öğretmen Ücretleri Artışında Birinci Olduk

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TGRT Haber’de canlı yayımlanan Özel Röportaj programında eğitime ilişkin gündemdeki soruları yanıtladı.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TGRT Haber’de canlı yayımlanan Özel Röportaj programında eğitime ilişkin gündemdeki soruları yanıtladı.

 

OECD’ye göre Türkiye öğretmen ücretlerini artırmada son 5 yılda birinci sırada”

“Şimdi bugün yaptığımız 30 bin atamayla birlikte 542 bin 120 öğretmen atamış olduk. Yani bu şu demek aynı zamanda: Şu anda görev yapan her iki öğretmenden biri bizim dönemimizde atandı.
Bir de şunu vurgulamakta yarar var: OECD rakamlarıyla söylüyorum, OECD ülkeleri arasında en genç öğretmen nüfusuna sahip olan ülke de Türkiye’dir, öğretmenlerimizin yüzde 70’i 40 yaşın altındadır.  Çok büyük avantaj. OECD’den bahis açılmışken onu da araya sıkıştırayım, yine OECD’nin 2015 eğitim raporuna göre son 5 yılda öğretmen ücretlerini en fazla artıran ülkelerin başında Türkiye geliyor. OECD 2015 raporu diyor ki, Türkiye öğretmen ücretlerini artırma konusunda son 5 yılda birinci sırada.

Bugün öğretmen atamaları programında hem ben vurguladım, hem Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler, şimdi biz bugüne kadar büyük ölçüde bu 10 senedir eğitimin altyapısını, fiziki ve beşeri altyapısını, çünkü bu olmadan olmaz, yani önce okullarımız olacak, sınıflarımız olacak, dersliklerimiz olacak, yüz binlerce yeni derslik yaptık, işte sınıf ortalamalarını düşürmek için bunu yapmak zorundaydık, öğretmen atamaları yapıyoruz, yaptık, daha da yapacağız inşallah, ama eğitimin özü müfredat.

Neticede bütün bunlar müfredat için yapılır, yani öğreteceğiz, neyin eğitimini vereceğiz? Sadece öğretim olarak değil, eğitim olarak da bakmamız gerekir. Neyin eğitimin nasıl vereceğiz, neyi öğreteceğiz, nasıl öğreteceğiz; müfredat dediğimiz bunun toplamı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum