Aylıkla ödülün idare ve yargı ile imtihanı

Aylıkla ödülün idare ve yargı ile imtihanı

İlçenin birinci sırada önerdiği bir öğretmen il değerlendirme komisyonunca aylıkla ödüllendirilmesi için değerlendirilmeye alınmaz...

...

Öğretmenimiz Osmaniye ili Düziçi ilçesi, İstiklal İlköğretim Okulunda Müdür yardımcısı olarak görev yapmakta iken İlçe Değerlendirme Komisyonunu tarafından asil olarak birinci sırada aylıkla ödüllendirilmeye layık görülür.

 

Fakat il değerlendirme komisyonunca aylıkla ödüllendirilmesi için değerlendirilmeye alınmaz.

 

İl değerlendirme komisyonunca 2008 yılı aylıkla ödüllendirilmesi teklif edilecek olanların listesinde neden yer almadığından 2008 yılı aylıkla ödül il değerlendirme komisyonunun hakkındaki kararın iptal edilerek, tarafının Milli Eğitim Bakanlığına bildirilerek 2008 yılı aylıkla ödüllendirilenler listesinde yer alarak aylıkla ödüllendirilme taleplerini içeren dilekçe ile idareye başvuruda bulunur.

Başvurusu reddedilir.

 

Başvurusunun reddine ilişkin, Osmaniye Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü idare işleminin iptal edilmesi talebi ile açtığı idari dava sonucunda; Adana 2. idare Mahkemesinin aşağıdaki 21.07.2009 tarih ve 2009/186 Esas ve 2009/962 Karar nolu kararı ile iptal kararı verilir.

 

 

Bu karar üzerine 2008 yılı için aylıkla ödüllendirilerek aylıkla ödüllendirme belgesinin düzenlenerek tarafıma verilmesi ve MEBBİS sitemine işlenmesi hususunun daki talebi yerine getirilmez.

Davalı idarenin temyiz talebi neticesinde Danıştay 2. İdare Mahkemesinin aşağıdaki 22.04.2013 tarih ve 2009/5353 Esas ve  2013/2452 Karar nolu kararı ile iptal kararı bozularak yerel mahkemeye iade edilir.

Adana 2. idare mahkemesi ise iade edilen bu dosya hakkında aşağıdaki 25.11.2013 tarih ve 2013/1894 Esas ve 2013/1672 Karar nolu kararı ile ilk kararında ısrar ederek dava konusu işlemi yine iptal etmiştir.

Bu karar üzerine öğretmenimiz hukuka olan inancı gereği 2008 yılı için aylıkla ödüllendirilerek aylıkla ödüllendirme belgesinin düzenlenerek tarafıma verilmesi ve MEBBİS sistemine işlenmesi hususunun daki üçüncü talebinin yerine getirilmesini beklemektedir.

 

www.memurlar.net

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.