AYM'den, imzacı akademisyenler için önemli karar

AYM'den, imzacı akademisyenler için önemli karar

Anayasa Mahkemesi, Türkiye hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen ‘Barış İçin Akademisyenler’in ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildirisi ile ilgili önemli bir karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, "barış bildirisi" olarak adlandırılan metne imza atan akademisyenlerin yaptığı bireysel başvuruda hak ihlali kararı verdi.

2016'nın Ocak ayında "Barış için Akademisyenler" adı verilen 1128 akademisyen tarafından bir bildiri yayımlanmış, bildiride Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekilmişti. "Bu suça ortak olmayacağız" adlı bildiriye imza atan akademisyenlerden bazıları "terör örgütü propagandası"ndan gözaltına alınmış, birçoğu da KHK'larla üniversitelerden ihraç edilmişti.

Karar Sosyal Medyadan Tepki: #AYMdenSkandalKarar

Kararın duyulmasından sonra #AYMdenSkandalKarar başlığı ile sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi. Twitter'da trend topic olan #AYMdenSkandalKarar başlığa gelen yorumların bazıları şöyle: 

Ne demek suç değil yaa #AYMdenSkandalKarar

Bunun bedelini nasıl ödeyeceksiniz? #AYMdenSkandalKarar

Türkiye'de adalet yok diyenleri haklı çıkaran skandal bir karar! #AYMdenSkandalKarar

AYM nın verdiği karar ile teröristleri desteklemek suç değil! #AYMdenSkandalKarar

Pkkya tek laf etmeyen ama teröristi korumak için devlete isnat ettikleri; katil/soykırımcı safsatasına “fikir özgürlüğü” diyen Anayasa Mahkemesi üyelerini de gördük bu ülkede! #AYMdenSkandalKarar

Pkknın askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı katletmek için hendekler açması çok masum! Bu kararı nasıl aldınız! O hainler masum olamaz caniler. #AYMdenSkandalKarar

#AYMdenSkandalKarar Onca şehit varken, camiler , şehirler yakılıp yıkılırken AYM bu neyin rahatlığıdır?

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.