Bahçeli, İhraç Mağdurları İçin Devrede

Bahçeli, İhraç Mağdurları İçin Devrede

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK toplantısında başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başörtüsü ve 367 krizinde sergiledikleri kriz çözücü tavrı anımsatan Bahçeli, "Önce milletim ve ülkem sonra partim ve ben anlayışıyla hareket ederek bu tıkanıklığın önünü açmamız gerekir. Türkiye'de fiili bir durum var. Anayasa maddeleri ihlal ediliyor.

'Ülkeyi mi terk edelim?'

Şu anda parlamento ayrı Cumhurbaşkanı ayrıdır. Geçmişte Cumhurbaşkanını halk seçsin dediklerinde karşı çıktık ama halk yüzde 52 oy verdi. Şimdi de 330 ile 367 arasında oy alırsa ve referanduma giderlerse, biz parlamenter sistemden yana olduğumuzu hala söyleyeceğiz. Ama halkın kendi tercihine yapacak bir şeyimiz yok. MHP olarak ülkeyi mi terk edelim, devlete millete karşı mı çıkalım. Bazıları gibi ülkeyi çökertme faaliyetlerinde mi bulunalım? Halk ne diyorsa biz onu yapmak zorundayız" dedi.

CHP ve MHP'nin sandalye sayılarını gündeme getiren Bahçeli, Meclis'te muhalefetin yapacaklarının sınırlı olduğunu, millette gidilmesinden korkulmaması gerektiğini dile getirdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede elindeki beyaz dosyanın sırrını da anlattı. Bahçeli, "MHP'nin mağdurlar komisyonuna başvuran ve komisyonun emin olduğu kişileri Cumhurbaşkanına ilettim. Bunların masumlar olabileceğini kendilerine söyledim" diye konuştu. Bahçeli, "Cumhurbaşkanı ile sanki Abdullah Öcalan ile ilgili görüşmüşüz gibi yazıyorlar. Külliyen yalandır. Öcalan'ı hiç konuşmadık" dedi.

ÖNDER YILMAZ Ankara / Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum