Bakan Avcı, Bürokratlarına Sahip Çıktı

Bakan Avcı, Bürokratlarına Sahip Çıktı

Bakan Avcı, Türkiye´nin Paris Büyükelçiliği´nde öğretmenlerle bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı´nın (UNESCO) 38. Genel Konferansı için Fransa´nın başkenti Paris´e gelen Avcı, Türkiye´nin Paris Büyükelçiliği´nde öğretmenlerle bir araya geldi.

Bakan Avcı, yurt dışındaki görev yapan Türk öğretmenlerin görev süreleri hakkında yakında düzenleme yapılacağını belirterek, "Buradaki Türk öğretmenlerin görevine hem buradaki çocuklarımız açısından bakıyoruz, döndüklerinde Türkiye´deki çocuklarımızın muhtemel kazanımlarını da hesap ederek süreleri tartıyoruz" dedi.

MEB'DEN EĞİTİM KANALI YOLDA...

Eğitimle ilgili televizyon kanalının kurulmasına ilişkin bir öğretmenin sorusunu cevaplayan Bakan Avcı, "Eğitim kanalı bizim gündemimizde, bunun bir pilot uygulaması olarak Yunus Emre Enstitüsü bu konuyla ilgili bir radyo kurdu. Zaman içerisinde oradan alacağımız dönüşlerle televizyonun program alt yapısını biçimlendirirken işimize yarayacak diye ümit ediyoruz" diye konuştu.
 
BAKAN AVCI, BÜROKRATLARINA SAHİP ÇIKTI!
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bürokratlarının sık yapılan seçimlere rağmen hizmetlerine ara vermediğine işaret eden Avcı, "Gerçekten bürokrasi bu konuda aslında bana sorarsanız iyi bir sınav verdi. Bu kadar sık seçimin olduğu yerde, belirsizliğin egemen olduğu seçimlerde bürokrasi genellikle bekler. En azından Millî Eğitim Bakanlığı bürokrasisi için bu doğru değil. Bu süreçte arkadaşlarımız sanki hiç seçim olmayacakmış gibi hizmet vermeye devam ettiler" dedi.
 
MEB bünyesinde mevcut sorunlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu sorunlardan bir tanesinin hizmet süresi meselesi olduğunu belirten Avcı konuyla ilgili olarak; "Buradaki Türk öğretmenlerin görevine hem buradaki çocuklarımız açısından bakıyoruz, döndüklerinde Türkiye´deki çocuklarımızın muhtemel kazanımlarını da hesap ederek süreleri tartıyoruz" şeklinde konuştu.
 

ÖĞRETMEN ATAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Şubat ayı itibariyle göreve atanan öğretmenlere yönelik uygulanacak olan oryantasyon eğitimine yönelik olarak; "Şubat´ta atananlar 1 Mart´ta maaşlarını alarak öğretmenliğe başlayacaklar. Ama 1 Mart´tan itibaren biz onlara atandıkları illere göndermeyeceğiz. İster kendi tercihlerine bağlı olarak, ister kendi illerinde ister üniversiteyi bitirdikleri ilde 2. sömestr boyunca bir oryantasyon eğitimine alacağız. Her birine meslekte en az 10 yılını tamamlamış bir deneyimli öğretmeni danışman olarak atayacağız. Hangi branştan olursa olsun tecrübeli öğretmenlerin dersine izleyici olarak girecek." ifadelerini kullandı.

Terör olayları sebebiyle çok ciddi bir "dezenformasyon" veya "ürkütme kampanyası"nın yürütüldüğünü belirten Avcı, "Öğretmenlerin bölgeye gidemeyecekleri, görevlerine başlayamayacakları konusunda sistemli bir kampanya da yürütüldü. Fakat doğu ve güneydoğudaki 29 ile gönderdiğimiz 26 bin öğretmenimizden sadece 40 kişi görevine gidemedi." dedi.
 
Bakan Avcı, Fransa´da görev yapan öğretmenlere resim öğretmeni Cevat Ülger´le ilgili bir anısını paylaşıp öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü şimdiden tebrik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.