Bakan Avcı'dan Şube Müdürlüğü Atamaları Konusunda Açıklama

Bakan Avcı'dan Şube Müdürlüğü Atamaları Konusunda Açıklama

Bakan Avcı'dan Şube Müdürlüğü Atamaları Konusunda Açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakan yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Doç. Dr. Yusuf Tekin ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerinin bir araya geldiği toplantıya katıldık. Toplantıda Bakanımız Nabi Avcı’ya öğretmen atamalarını sorma imkanı bulduk. Ayrıca MEB şube atamalarının Danıştay tarafından kesin olarak iptal edilmesine ve 30 günlük sürenin dolmasına rağmen kararın niye uygulanmadığını sorduk.

Nabi Avcı’nın açıklamaları şöyle oldu:

ÖĞRETMEN ATAMALARI:

• Şubat 2016’da 30 bin atama yapılacak. Türkiye çapında 90 bin öğretmen açığımız var. Atamalarla 60 bin açığımız kalacak.
• Tüm branşlarda ne kadar açık varsa kadro açılacak. 120 dalda atama yapılacak. 
• Atanan öğretmenler hemen okula başlamayacak. Önce bir yarı yıl istedikleri yerde oryantasyon stajı yapacaklar. Ondan sonra göreve başlayacaklar. 
• Birçok üniversitemizde çok sayıda eğitim formasyonu açıyorlar ve atanamayan öğretmenler beklentiyi artırıyorlar. 
• MEB öğretmen atamaları üniversite mezunlarından olmamalıdır. Öğretmen olacaklar mutlaka lisans-yarı lisans düzeyinde öğretmen okulu-eğitim akademisi mezunlarından olmalıdır. Her üniversite mezunu eğitim formasyonu alıp öğretmen olmamalıdır.

MEB ŞUBE ATAMALARI:
• 2013 yılına kadar şube müdürlüğü sınavı yapılmıyordu. 2013 yılında mümkün oldu. Yazılı ve sözlü sınav sonrası 1709 şube müdürü atadık.
• Sınava dair bireysel davalar açıldı. Davaları kazananları göreve iade ettik. 2. ve 8. dairelerden MEB lehine karar çıktı. Danıştay ise şube müdürü atamalarını düzenleyici işlemi iptal etti. İşlem öncesi atamaları ise iptal etmedi.
• Ancak sonra bir başka daire bu işlem ve atamaları iptal etti. MEB itiraz etti, şu anda Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’ndan karar bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum