Bakan Bilgin’den Memur-Sen’e ziyaret

Bakan Bilgin’den Memur-Sen’e ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen’i ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen’i ziyaret etti. Çalışma hayatı, kamu personeli ve mevzuatı, 6. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında yapılacak hazırlıklar ve ön çalışmaların ele alındığı görüşmede, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “5. Dönem Toplu Sözleşme’de kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayan sonuçlar çıkmamıştı. Önümüzdeki toplu sözleşmenin hem kazanımlar hem de süreç açısından beklentileri karşılayan bir toplu sözleşme olmasını ümit ediyoruz. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti olarak bu toplu sözleşmeden beklentimiz yüksek” dedi.

 

Toplu sözleşmenin daha verimli geçmesini sağlayacak önerilerini paylaşan Yalçın, “Toplu sözleşmede sürenin yetersizliği ciddi bir sorun. Sürecin önceden başlatılması, işi kolaylaştıracaktır. Masada tutanak tutulması, sürecin sonunda yaşanabilecek tartışmaların önüne geçecektir. Önceki dönem toplu sözleşmelerde yasadan kaynaklı olarak yaşanan kör noktalar karşılıklı mutabakat içinde aşılabilir” şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerinin enflasyon karşısında ciddi kayıplar yaşadığının altını çizen Yalçın, şunları söyledi: “Kamu görevlileri gelir kaybı yaşıyor, 2021’in Ocak ayında maaşlara hakem heyeti kararı gereği yüzde 3 oranında zam yapıldı. Ancak daha 5. ayda ortaya çıkan enflasyon yüzde 6,38 oldu. Toplu sözleşme, bu kayıpları telafi etmek için iyi bir fırsat. Bu fırsatın değerlendirileceğini ümit ediyoruz.”

 

Toplu sözleşmede sözleşmeliler konusunda bir çözüm üretmeliyiz

Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) karar verilen ancak uygulamaya konulmayan sözleşmeli istihdam ile ilgili sorunları ele alacak komisyonun kurulmasına da değinen Yalçın, “KPDK’da sözleşmelilerle ilgili bir komisyon kurulmasıyla ilgili çalışmanın yapılmasını kararlaştırdık. Henüz komisyon kurulmadı. Bu konudaki açığı da bir an önce kapatmalıyız. Toplu sözleşmede sözleşmeliler konusuna da bir çözüm üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yalçın, çözüm bekleyen sorunların toplu sözleşmede daha detaylı ele alınması gerektiğini vurgulayarak, “Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda üç yılı geçmeyecek şekilde kurumlara çerçeve çizme konusunda yönetmeliklerde yapılması gereken değişiklerle ilgili aldığımız KPDK kararı da bir an önce hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

Ali Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Hizmet kolu talepleri ve teklifleri konusunda kamu kurumlarının personel genel müdürlükleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın süreci kolaylaştırmaya yönelik attığı adımı önemsiyoruz. Devamlılığı masayı kolaylaştıracak, toplu sözleşmenin kazanım üretme fonksiyonunu arttıracaktır.”

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen’in çalışma hayatında önemli bir paydaş olduğunu dile getirerek, “Kamu görevlilerinin beklenti ve taleplerinin farkındayız. Sorunlu alanların, kamu görevlilerinin stresli olduğu konuların bilincindeyiz. Bunları birlikte çözeceğimize inanıyorum. İnşallah önümüzdeki toplu sözleşme görüşmelerinin de bu anlamda faydalı ve verimli geçeceğine inanıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum