Bakan Koca duyurdu: Çin aşısı (inaktif) mutasyona daha çok etkili

Bakan Koca duyurdu: Çin aşısı (inaktif) mutasyona daha çok etkili

Bakan Koca: İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce ifade etmiştik. Şimdi, dünya bunu da konuşmaya ve haberleştirmeye başladı. Bu ülkenin güzide vatandaşlarına en iyiyi temin etmek için...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce ifade ettiklerini hatırlatarak, "Bu ülkenin güzide vatandaşlarına en iyiyi temin etmek için çalışmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Koca, Twitter hesabından şunları kaydetti:

"İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce ifade etmiştik. Şimdi, dünya bunu da konuşmaya ve haberleştirmeye başladı. Bu ülkenin güzide vatandaşlarına en iyiyi temin etmek için çalışmaya devam ediyoruz."

İŞTE BAKAN KOCA'NIN ATIFA BULUNDUĞU REUTERS HABERİ

Aşının Brezilyalı ortağı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çinli Sinovac Biotech tarafından geliştirilen COVID-19 aşısının İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı etkili olduğunu söyledi.

Çin aşısının yurt içi denemelerine liderlik eden ve Brezilya'nın Sağlığına doz sağlayan Sao Paulo'daki Butantan biyomedikal merkezi başkanı Dimas Covas, "Bu aşıyı Çin'de İngiliz ve Güney Afrika varyantlarına karşı iyi sonuçlarla test ettik," dedi.

Covas, aşının bu türlere karşı ne kadar etkili olduğu konusunda daha fazla ayrıntı vermedi.

Butantan, CoronaVac olarak bilinen aşıyı da Manaus kentinde ortaya çıkan virüsün Brezilya varyantına karşı test ettiğini söyledi.

Covas, "Yakında sonuçları alacağız ve işi yapacağına çok olumluyuz" dedi.

Covas, Sao Paulo eyaletinin iç kesimlerinde, küçük bir şehir olan Serrana'da bir basın toplantısında konuşuyordu.Butantan Çarşamba günü, tüm yetişkin nüfusu COVID-19'a karşı aşılamayı amaçlayan toplu bir aşılama kampanyası başlattı. .

İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce ifade etmiştik. Şimdi, dünya bunu da konuşmaya ve haberleştirmeye başladı. Bu ülkenin güzide vatandaşlarına en iyiyi temin etmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.