Bakan Selçuk'a Tam Destek: ŞAH DAMARINI Kesin!

Bakan Selçuk'a Tam Destek: ŞAH DAMARINI Kesin!

Son dönemde eğitim konusunda üzerinde çok konuşulan konuların başında yer alan "eğitim yöneticiliği" konusu yine gündeme oturdu. Okul müdürleri ile ilgili önemli adımların atılacağını ifade eden Bakan Selçuk'un açıklamaları yeni tartışmaları...

Son dönemde eğitim konusunda üzerinde çok konuşulan konuların başında yer alan "eğitim yöneticiliği" konusu yine gündeme oturdu. Okul müdürleri ile ilgili önemli adımların atılacağını ifade eden Bakan Selçuk'un açıklamaları yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının bütçesine dair yaptığı bilgilendirmede, okul müdürlerinin nasıl atanacağına dair yol haritasının Şubat ayında açıklanacağını açıkladı. 

Bakan Selçuk açıklamasında; okul müdürlerinin sınavla belirleneceğini, sonrasında üniversitelerin de işbirliği ile eğitim verileceğini, sonrasında görevlendirileceğini ifade etti. 

Mevcut Okul Müdürlerinin Durumu Ne Olacak?

Şimdiye kadar bir kaç cümle ile geçiştirilen okul müdürleri düzenlemelerinin detayları henüz belli değil. Belli olan okul müdürlerinin Şubat 2019 da başlayacak olan yeni bir sisteme tabi olacağı. En çok merak edilen ise mevcut okul müdürlerinin durumunun ne olacağı konusu. 

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, mevcut okul müdürlerinin özlük haklarının devam etmesi gerektiğini söylemişti. 

Bugün Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş'in yapmış olduğu bir açıklama gündem oldu. Ermiş, yapmış olduğu açıklamada; eğitim yöneticilerine üzerine yapılan olumsuz açıklamaları eleştirmiş ve "MEB'de, fazla ses çıkaranın haklı olduğu düşünülmeye başlanmışsa, gereği yapılır. Ancak şunun bilinmesini isteriz: Bütün okul yöneticileri günah keçisi olarak görülüyor, müktesep haklar hiçe sayılarak hepsinin havuza alınıp sıfırdan başlatılması düşünülüyorsa, bu mesele bizim için Aşil Tendonu'dur." demişti. 

"MEB’i işgal etmiş olan ahlaksızlığın ŞAH DAMARINI kesmelidir"

Yaşanan bu gelişmeler karşısında tepkisiz kalmayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

1) 2014’te onbinlerce okul müdürü görevden alınıp yerlerine mülakat hırsızlığıyla yandaşlar atandığında @tcmeb ’in AŞİL TENDONU kesilmişti. Sn @ziyaselcuk ,şimdi cesur adımlarla hakkaniyet ve liyakati esas almalı, MEB’i işgal etmiş olan ahlaksızlığın ŞAH DAMARINI kesmelidir. +++

2) Aksi taktirde hem kamuoyuna sayın Cumhurbaşkanı ve sayın @ziyaselcuk tarafından açıklanmış olan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ndeki taahhütler yerine getirilmemiş olacak hem de yıllardır süregelen başarısızlığın mesul bir parçası olunacaktır.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum