Bakan Şimşek değil Sayın Çubukçu konuşsun!

Bakan Şimşek değil Sayın Çubukçu konuşsun!

Bakan Şimşek değil Sayın Çubukçu konuşsun!

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI

Fox Haber'e konuk olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek kuşakları yetiştiren öğretmenlerin kendileri için çok önemli olduğunu, bu nedenle memleketin ihtiyacı kadar da öğretmen ataması yaptıklarını söyledi. Yeni dönemde de ihtiyaç kadar öğretmen alacaklarını belirten Şimşek, ''Biz, bu sene 40 bin öğretmen alacağız. Bunun istenilen bölümünü de Haziran'da atayabileceğiz. Burada bütçe anlamında sıkıntı yok. Bizler, kamunun her türlü ihtiyacını alıyoruz, almaya da devam edeceğiz'' dedi.

 

MEMURLAR.NET'İN YORUMU

Öğretmen adayları gibi bizler de, yukarıdaki haberi okuyunca, şunu düşündük. Maliye Bakanı gündemi de, konuyu da bilmiyor.

Zira, daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere, hali hazırdaki mevzuat, MEB'e şuan için, 2011 yılında toplam 40 bin kadrolu öğretmen ataması yapılmasına imkan veriyor. Ancak, MEB bu ay itibariyle 30 bin kadrolu öğretmen alacak ve bu atamalarda 2009 ile 2010 KPSS puanları kullanılacak. 2011 sınavına girecek binlerce aday şuan için, bu sayının daha önce yine Nimet Çubukçu tarafından açıklanan 55 bin öğretmen atamasından mı eksiltilip eksiltilmeyeceğini öğrenmek istemektedir. Eğer atama sayısı, Ağustos kontenjanından düşülürse bugün itibariyle 2011 sınavına girenlere 10 bin atama imkanı kalacaktır. (Not: Bugün itibariyle, 2011 yılında 55 bin kadrolu atama imkanı dahi bulunmamaktadır.)

İşte asıl ve cevaplanması gereken soru budur. Yoksa konudan haberdar olmayan Sayın Şimşek'in bir müjde gibi bu konuya değinmesinin hiçbir anlamı yoktur.

Sayın Nimet Çubukçu, çok sayıda hata yaptığı için artık çok az açıklama yapmaktadır. Ancak, 30 bin kadrolu atamanın bir ek atamamı olup olmadığı açıklanmalıdır. Bunun dışındaki açıklamalar, Bakan Şimşek örneğinde olduğu gibi sadece, Bakanları zor duruma düşürmektedir.

http://www.memurlar.net/haber/195886/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.