Bakan Tekin'in Öğretmen Mülakatı Israrına Talip Geylan'dan Cevap!

Bakan Tekin'in Öğretmen Mülakatı Israrına Talip Geylan'dan Cevap!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayın programında, öğretmenlik mülakatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kamuya öğretmen alımlarına ilişkin konuşan Bakan "Kendisini ifade edemediğini bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayın programında, öğretmenlik mülakatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kamuya öğretmen alımlarına ilişkin konuşan Bakan "Kendisini ifade edemediğini bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem" dedi.

Bakan Tekin'in açıklamalarına Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan itiraz geldi. Geylan yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Milli Eğitim Bakanımız Sayın @Yusuf__Tekin AK PARTİ kongresinde katıldığı TV yayınında "Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde, mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde iktidar partisinin değişik kademelerindeki bazı yöneticileri de benzer şekilde birtakım “niteliklerin” ancak mülakatla ölçülebileceği mealindeki ifadelerle öğretmen atamalarında mülakatın olması gerektiğine vurgu yapıyorlar. Okuduğumuzu ya da dinlediğimizi anlayabilecek kabiliyetteyiz..

Cumhurbaşkanı Sayın @RTErdogan canlı yayında aynen şu ifadeleri kullanmıştı: “Kamuya işe alımları, GÖREVİN GETİRDİĞİ ZORUNLULUKLAR dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.” Sayın Cumhurbaşkanımızın kastı AYAN BEYAN ortadayken, kendisinin ifadelerine takla attırarak manipüle etmek ne acayip duruyor!

Her mesleğin kendi “iç dinamikleri” ya da aranan “nitelikleri” vardır. Eğer ki, bu yoldan yürürseniz, istisnasız her meslek grubu ya da her pozisyon için uygulayacağınız mülakata kendinizce meşru bir zemin kurmuş olursunuz zaten. Anlaşılan; bütün canlar toplanmış ve Sayın Cumhurbaşkanının canlı yayında 85 milyona verdiği sözü havada bırakmak için formül icat etme peşine düşmüş! @tcbestepe"

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.