Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatında Noktayı Koydu: Ben öğretmenliği önemsiyorum!

Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatında Noktayı Koydu: Ben öğretmenliği önemsiyorum!

Bugün düzenlenmekte olan AK Parti 4. Olağanüstü Kongresinde Milli Eğitim Bakanı mülakatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CNN Türk canlı yayınında Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuya öğretmen alımlarına ilişkin konuşan Bakan "Kendisini ifade edemediğini bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem" dedi. Bakan Tekin, okul yemeği tartışmaları ve mülakat sistemi için düşünülen formüllere hakkında da açıklamalarda bulundu.

"KENDİSİNİ İFADE EDEMEYENE ÇOCUK EMANET ETMEM"

"Kendisini ifade edip edemediğini, alan hakimiyetinin ne olduğunu bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem. Yüzde yüz mülakat puanı ile atanan öğretmen var. Ben de yüzde 50'ye düşürüyorum." Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuya öğretmen alımlarında mülakatlarla ilgili bu yorumu yaptı. Mülakatın nasıl olması gerektiği ile ilgili düşünülen formüllere değindi. "Kendisini mülakata alacak kişilerin isim olarak kim olduğunu bilmeyecek. Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek. Kamera kaydı. Bir de mülakat komisyonu o an elektronik ortamda notunu verecek. Sonra müdahale etme şansının olmadığı bir düzen" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.