Bakan Yılmaz: Performans sistemini getireceğiz

Bakan Yılmaz: Performans sistemini getireceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Öğretmen Akademisi kuracaklarını belirterek, "Performans sistemini getireceğiz. Öğretmenleri yine sözleşmeli ve mülakatlı olarak almaya devam edeceğiz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen "7. Geleneksel Sivas Günleri"ne katıldı.

"Eğitimde çok iyi bir noktadayız"

Etkinlikte konuşan Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı olarak kendilerine bir emanetin tevdi edildiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Bazı kardeşlerim 'PISA' var, PISA'ya girmişiz, sıralamada az gerilerde gelmişiz. 'O halde Türkiye'de eğitimin geriye gittiği' şeklinde bazı fikirleri ileri sürüyorlar." dedi. Bunun doğru olmadığını, tek bir kritere bakarak bir ülkenin eğitim sisteminin ölçülemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, "Sadece PISA'ya bakarak bir ülkenin ileri gittiğine, geri gittiğine karar verirseniz o zaman Vietnam, PISA'da Amerika'nın çok çok önündedir. Yani Vietnam 17. sırada, Amerika 34, 35. sırada... Demek ki tek bir kritere bakarak ülkelerin eğitimde hangi noktalara gittiği değerlendirilmez." ifadelerini kullandı.

"Öğretmen Akademisi kuracağız, performans sistemini getireceğiz"

Gelecek dönemde öğretmenlerle ilgili değişiklikler yapacaklarını belirten Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öğretmen Akademisi kuracağız, performans sistemini getireceğiz. Öğretmenleri yine sözleşmeli ve mülakatlı olarak almaya devam edeceğiz. Yine önümüzdeki dönemde evlatlarımızın eğitim kalitesini artırmak için sınıf öncesi eğitimi, zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Üniversiteyi bitirenin dahi yabancı dili çözme problemini ortadan kaldırmak için 5. sınıfları, pilot illerden başlamak kaydıyla adeta İngilizce ağırlıklı hazırlık sınıfı haline getireceğiz. En önemli mesele; mesleki eğitim. Mesleki eğitim, Türkiye'nin memleket meselesidir. Şu andaki mesleki ve teknik eğitime devam eden lisedeki öğrencilerin genel sayısı yüzde 44, imam hatipler yüzde 12. Meslek yüzde 44 ama idealimiz meslek okullarının oranını yüzde 60'a çıkarmak. Mesleki eğitimde kaliteyi artırmak istiyoruz. Mesleki eğitimde iş yeri ile okullar arasındaki bağı güçlendirmek istiyoruz ve istiyoruz ki tematik meslek okulları da kuralım. İstanbul ve İzmir'de başladı, birçok ilimizde de var. Allah nasip ederse Türkiye'nin eğitimini, burada 'Sivas'ın yıldızı' diyor ya, inşallah Sivas'ın eğitimini yıldızlaştıracağımız gibi Türkiye de bölgesinde yıldızlaşan bir eğitim sistemine sahip olacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum