Başbakan’dan müjde üstüne müjde

Başbakan’dan müjde üstüne müjde

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık toplam tutar olan yatırım yapıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık toplam tutar olan yatırım yapıyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Cahit Sıtkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı'nda 23 ili kapsayan yatırım paketini açıkladı. Doğu ve Güneydoğu'da kapsamlı bir yatırım destek hamlesi başlattıklarına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, 23 ilde yatırım yapmak isteyen iş adamlarına, esnafa, çiftçiye, gençlere ve kadınlara önemli haberlerinin olduğunu kaydetti.

Program içerisinde teşvikler, destekler ve hibe yatırımları olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Öncelikle terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık toplam tutar olan yatırım yapıyoruz. Sadece Sur için 1,9 milyarlık yatırım yapıyoruz. Şırnak merkez, İdil, Yüksekova, Cizre, Nusaybin ve Silopi için 7 milyar TL yatırım yapacağız. Hendek ve çukur siyasetinde vatandaşı devletine karşı isyana, direnişe çağıran kanlı PKK terör örgütünün bu çağrısına kulak vermeyip, devletinin milletinin yanında yer alan bütün vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum. Yapacağımız her iş planlara projelere uygun olarak yapılacak. Sur'da bunun aksini söyleyenler yapılan hizmetleri engellemek istiyorlar. Sur için toplu konut tarzı çok katlı binalar yapılmayacak. Hepsi yalan, hepsi dolan. Sur'un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız. Çünkü Sur Diyarbakır'ın en güzel tarihi mirasıdır. Ama o Sur'un mahallesini tarumar etti bu alçak terör örgütü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür, yıkılanı en güzeliyle yeniden yapar. Ama giden hayatlar geri gelmiyor" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN ÇÖZÜM OLMAZ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Almanya'da, "PKK'yı terör örgütü kabul etmiyoruz" dediğine işaret eden Yıldırım, "Oradan konuşacağına gel Dürümlü'den konuş. Katlettiğiniz 16 masum vatandaşın yakınlarının yanında konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır'daki vatandaşımızın akrabalarının yanında konuşun. Kim yaptı, kim bu Mehmetçikleri şehit ediyor, kim bu sivil vatandaşları katlediyor. Değerli vatandaşlarım, büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bu tehlike ülkenin birliğinin, beraberliğinin bozulması Türkiye'nin bölünme gayretleridir. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Operasyonlar Türkiye'nin her toprağında. Operasyonlar güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok tekrar ediyorum. Çözüm milletle, terör örgütü ile çözüm olmaz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.