Başbakanlık Müsteşarı, görevden alındı

Başbakanlık Müsteşarı, görevden alındı

Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, görevden alınarak, Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilcisi yapıldı.

Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu,görevden alınarak, Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilcisi yapıldı.

Kemal Madenoğlu, 16 Ekim 2014 tarihinde, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olması sonrasında, Başbakanlık müsteşarlığına atanmıştı. Müsteşarın atamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan önceleri karşı çıkmış ancak Davutoğlu'nun ısrarcı olması nedeniyle atama kararnamesi onaylanmıştı.

Kemal Madenoğlu'nun ismi Kalkınma Bakanlığı müsteşarı olduğu dönemde, Bakan ve Müsteşara Dikmen vadisi konutlarından 1 milyon TL'lik lojman aldırması, Bakan ve Müsteşarlık katını lüks bir şekilde yeniden yaptırılması iddialarıyla anılmıştı. Memurlar.net sitesinde yer alan haber üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu konuyu soruşturmuş ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Madenoğlu'na kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının verilmesi teklif edilmişti ancak Bakan Cevdet Yılmaz disiplin cezası teklifini işleme koymamıştı.

Kemal Madenoğlu kimdir?

1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamış, 1995 yılında Planlama Uzmanlığına atanmıştır.

Şubat 2003'den 2009 Haziran ayına kadar Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Haziran 2009 - Haziran 2011 tarihleri arasında DPT Müsteşarı olarak görev yapmış, Haziran 2011'de DPT'nin Kalkınma Bakanlığı'na dönüşmesiyle bu bakanlığın müsteşarlığına atanmıştır.

Bu görevinin yanı sıra, 2009 yılından bugüne kadar Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ve İstanbul Finans Merkezi Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür. 16 Ekim 2014 tarihinde Başbakanlık müsteşarlığına atanmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.