Benzine indirim geliyor!

Benzine indirim geliyor!

Son iki günde motorin fiyatlarına yapılan indirimlerin ardından bu gece de benzin fiyatlarında düşüş yaşanacak. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatında 1 lira 62 kuruş indirim beklen

Son iki günde motorin fiyatlarına yapılan indirimlerin ardından bu gece de benzin fiyatlarında düşüş yaşanacak. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatında 1 lira 62 kuruş indirim bekleniyor.

Motorin fiyatlarına önceki gece 1 lira 34 kuruş, dün gece ise 87 kuruş indirim yapılmıştı. Bu gece gerçekleşecek indirimle birlikte benzinin litre fiyatı, İstanbul'da yaklaşık olarak 32,98 TL seviyesine düşecek.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde, Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı esas alınmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.