Beştepe'de kritik zirve

Beştepe'de kritik zirve

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında beşinci kez Beştepe'de toplandı. Toplantıda, Ankara saldırısının yanı sıra Suriye'deki ateşkes süreci, terör örgütü YPG'nin faaliyetleri ve göçmen sorunu konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin ardından Bakanlar Kurulu'na ilk kez başkanlık etti. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 9 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nda terörle mücadele, terörün sınır ötesi kaynaklarının Türkiye'ye oluşturduğu tehditler ve bu tehditlerin bertaraf edilmesine ilişkin hazırlıklar üzerinde durulduğunu kaydetti. Kurtulmuş, bu kapsamda iç ve dış güvenlik konularında MİT Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının konularla ilgili ayrı ayrı sunum yaptıklarını söyledi. Toplantıda göç sorununun değerlendirmesinin yapıldığını da belirten Kurtulmuş, enerji arz güvenliği, doğalgaz depolama çalışmaları, doğalgaz tedarik esnekliği ve ekonomideki küresel gelişmelerin ele alındığını anlattı. Suriye, Ortadoğu, Kıbrıs ve Filistin başta olmak üzere dış ilişkilerdeki gelişmelerin değerlendirildiğini de söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti: 

ATEŞKES OLUMLU: Gelinen noktayı olumlu karşılıyoruz. Bir ateşkes sürecinin başlaması bizim açımızdan da olumludur. Ümit ederiz ki olumlu şekilde devam eder. Ateşkes devam ederken birileri uçaklarını kaldırarak sivil, masum insanları vurmaya kalkmaz. İnşallah bu 6 aylık müzakereler sonucunda bütün ilgili unsurlar, bütün muhalif unsurlar dahil olmak üzere, Suriye'nin bundan sonraki yeniden inşası sürecinde yer alır. Ümit ederiz ki 6 aylık süreçten sonra oluşacak geçiş hükümeti için olumlu adımlar atılır, Suriye halkı yaşadığı derin acıları sonlandırmış olur. 


ANKARA'DA TEDBİRLER ALINACAK: Terörle mücadelede son derece başarılı bir ülke olarak, Ankara'da gerekli tedbirlerimizi alacağız. Bunun içerisinde; korunması öncelikli olan binalar, şahıslar tabii ki var. Asıl mesele, devletin kurum ve kuruluşları bütün bu tedbirleri alırken vatandaşlarımızın tamamının bu konuda duyarlı olmasıdır. El birliği içerisinde terör örgütlerinin hiçbir şekilde bundan sonra eylem yapmasına imkan sağlamayacak, onların zeminlerini daraltacak her türlü tedbiri alacağız. 


MADEN KAPALI OCAK OLACAK: Artvinli hemşehrilerimiz rahat olsun, biz hükümet olarak çevreye karşı en ufak zarar verilmemesi için her türlü tedbiri alırız. Buradaki maden ocağının kapalı bir ocak olarak faaliyette bulunması, çevreye zarar vermeyecek şekilde bu faaliyetleri yapması için izin verilmiştir. Bu bir terazidir, terazinin bir kefesinde Türkiye'nin madenlerini iyi kullanabilmesi, ekonomik olarak bunlardan iyi istifade edebilmesi, diğer tarafında ise tüm bunları yaparken çevreye zarar verilmemesi. Bu dengenin sağlanacak olduğundan hiç kimsenin şüphe etmemesini arzu ederiz. Bu arada Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'nu toplamıştı. Dünkü Bakanlar Kurulu, Erdoğan başkanlığındaki beşinci toplantı oldu. Bakanlar Kurulu'nun 2 ayda bir Erdoğan'ın başkanlığında toplanacağı belirtildi. 

'O TERÖRİST PYD BÖLGESİNDEN'
"(Ankara'daki canlı bomba) Bu kişinin aslında isminin başka bir isim olup olmadığı, tahkikatı yapan savcılığın görev alanı içindedir. Kimlik bilgilerinin teyit edilmesi bakımından DNA testleri yapıldı. Savcılık bununla ilgili resmi açıklama yapacaktır. Canlı bombanın gerçek kimliği DNA testlerinden sonra netleşir netleşmez bunu kamuoyuyla paylaşırız. İsminin başka olması meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu kişi, PYD bölgesinden Türkiye'ye giriş yapmış, ibraz ettiği kimlikle kayıt altına alınmış. Bu kişinin işbirliği içinde olduğu bir zincir içinde eylem, PYD-PKK bağlantılı olarak ortaya konulmuştur. Eğer böylesine bir saptırma da söz konusuysa bu eylemin, bir kere daha ne kadar art niyetli, ne kadar hesaplı, kitaplı olduğunu ortaya koyar."

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.