Bilinmeyen 9 Detay ile Profesyonel CV Oluştur

Bilinmeyen 9 Detay ile Profesyonel CV Oluştur

Profesyonel cv hazırlama, 9 detayla ile mümkündür. Klasik olarak yapılan hataların analizi sonucunda keşfedilen bu tüyolarla birlikte dikkat çeken Cv’ler oluşturmanız mümkündür. Dilersen, tüyoları öğren ve cv oluştur!

Profesyonel cv hazırlama, 9 detayla ile mümkündür. Klasik olarak yapılan hataların analizi sonucunda keşfedilen bu tüyolarla birlikte dikkat çeken Cv’ler oluşturmanız mümkündür. Dilersen, tüyoları öğren ve cv oluştur!

Profesyonel CV Hazırlama Adımları

  1. Ön yazı ile başlayın
  2. Başlık eklemeyi unutmayın
  3. İletişim bilgilerini mutlaka ekleyin
  4. Doğru fotoğraf seçimi yapın
  5. Eğitim bilgilerini eksiksiz ve abartmadan yazın
  6. Tecrübelerini detaylı biçimde yazın
  7. Profesyonel referans ekleyin ve üst düzey insanlardan referans alın
  8. Başarılarınızı ekleyin
  9. Hobilerinizden bahsedin

1.Ön Yazı ile Başlayın

Bu bölümde sizi neden işe alacaklarını sade ve akıcı bir dil ile anlatmanız gerekir. Uzun tutmadan etkili bir anlatım ile işe alım sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

2.Başlık Eklemeyi Unutmayın

CV’nizi oluştururken akılda kalıcı ve dikkat çekici bir isim vermeniz gerekir. Verdiğiniz isim inceleyen tarafından dikkat çekmeli, sizi temsil etmeli ve okuduktan sonra hafıza yer etmeli ki işe girme şansınız artsın.

3.İletişim Bilgilerini Mutlaka Ekleyin

CV’nizi beğenip sizinle iletişime geçmek isteyebilirler. Mutlaka sizin ile iletişime geçmek için telefon numarası ve e posta adresi bırakmayı unutmayın.

Not: Online olarak cv hazırlamak için cvlazim.net platformundan faydalanabilirsiniz. Gerekli bilgileri gir ve yalnızca 5 dakika içerisinde cv oluştur.

4.Doğru Fotoğraf Seçimi Yapın

Günlük yaşantınızda kullandığınız sıradan bir fotoğrafı CV’nize eklemeyin. Bu tür fotoğraflar yerine başvurduğunuz mesleğe uygun, kılık kıyafet bakımından iş hayatına uygun fotoğraflar ekleyin. Bu hareket sizin iş hayatı için daha profesyonel ve deneyimli biri olduğunuzu gösterir.

5.Eğitim Bilgilerini Eksiksiz ve Abartmadan Yazın

Kuruma ya da kuruluşa iş başvurusu yaptığınızda gittiğiniz bütün eğitimleri, diplomaları ve kursları yazmanız gerekir. Profesyonel iş dünyasına girdiğiniz için edindiğiniz bütün iş deneyimlerini yazmanız sizin hanenize artı puan olarak döner.

Eğitimlerinizi yazmanız ne kadar önemli ise yanlış ya da abartı eğitim bilgisi de o kadar kötüdür. Yapamadığınız ya da iyi olmadığınız konuları abartılı şekilde yazmak yerine iyi olduğunuz alanları anlatıp buradan gitmeniz daha faydalı olur.

6.Tecrübelerinizi Detaylı Biçimde Yazın

Birçok iş başvurusunda en az 3 yıl, 5 yıl tecrübe arayan firmalar görmüşsünüzdür. Sadece ne kadar uzun çalıştığınız değil; tecrübenizi nerede kazandınız? Ne iş yaptınız? Gibi detaylı soruları da yanıtlamanız gerekir. Eğer tecrübeniz yoksa yaptığınız staj yerin adını yazabilirsiniz.

7.Profesyonel Referans Ekleyin ve Üst düzey İnsanlardan Referans Alın

İşe girerken işinize yaracak referansı mutlaka ekleyin. Fakat referansı eklerken seçkin kişilerin olmasına önem gösterin. Mesela, sıradan bir yerden almak yerine üst düzey yönetici ya da siyasetçiden referans almaya çalışın.

Hangi bölümden mezun olduysanız o bölümün üst düzey insanlarından referans almaya çalışın. Bu tür referansların işe girme konusunda daha güçlü bir etki yarattığını göreceksiniz.

8.Başarılarınızı Ekleyin

Okul hayatında, staj yerinde, işiniz ile alakalı herhangi bir başarıyı mutlaka CV’nize ekleyin. İşverenin gözüne girebilmek ve diğer adayların önüne geçebilmek için mutlaka başarılarınızı eklemeyi unutmayın. Başarılar CV’ye eklenmesi gerekenler listesinde mutlaka olmalıdır.

9.Hobilerinizden Bahsedin

Yapmaktan keyif aldığınız, sizin bakış açınızı değiştirecek hobileri mutlaka ekleyin. Dümdüz insan yerine hayattan keyif alan, tutkusu olan kişiler her alanda daha öndedir.

Not: CV hazırlarken; yazım, imla, noktalama kurallarına dikkat edin. Anlatmak istediğiniz şeyleri kısa, etkili ve öz yazın. CV’yi inceleyen kişilerin önüne bir ton iş başvurusu geldiği için oturup uzun uzun yazdıklarınızı okumaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.