Binali Yıldırım Diyarbakır’da

Binali Yıldırım Diyarbakır’da

“Bölgedeki milletvekillerimizle, bakanlarımızla bize verilen görevin ardından buraya geldik. Bunun anlamı şudur, bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Milletimiz emin olsun ki, bu terör belası Türkiye’nin gündeminden mutlaka çıkacakt

AK Parti’nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım, adaylığının açıklanmasının ardından ayağının tozuyla Diyarbakır’a geldi.

Beraberindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile havayolu ile kente gelen Yıldırım, buradan helikopterle, teröristlerin bomba yüklü kamyonu patlatması sorucu 16 köylünün hayatını kaybettiği Sur ilçesine bağlı Tanışık köyüne geçti. Taziye çadırını ziyaret eden Yıldırım, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığında bulundu.

Yıldırım, daha sonra, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Yıldırım, “Birbiriyle akraba 16 kardeşimiz bir kamyon dolu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Çok daha vahşi ve büyük bir felaket için sinsi bir plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Çok değerli vatandaşlarımızın bugün acılarını paylaşıp, azaltılma günü, dayanışma günüdür” dedi.

“CEVABI EN AĞIR ŞEKİLDE ALACAKLAR”
Bakan ve milletvekilleri ile kendilerine verilen görevin açıklanmasının hemen ardından köye geldiklerini anlatan Yıldırım, “Bunun anlamı şudur, bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Milletimiz rahat olsun. Emin olsun ki bu terör belası Türkiye’nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için gereken ne lazımsa eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, vatanımızı bölmeye kast edenler, masum ve korumasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Bir kez daha tanışık köyünün sakinlerine, kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki, gereken neyse her şey yapılacaktır. Devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek. Bölgede temmuzdan beri devam eden, vatandaşlarımızın huzurunu ve kardeşliğini bozmaya, ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü ile amansız mücadele veren güvenlik kuvvetlerimizi, korucularımızı ve şehitlerimizi de bu vesile ile rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Onlar bilmeli ki 78 milyon vatan evladı duasıyla ve desteğiyle gece gündüz arkalarındadır” diye konuştu.
Yıldırım, açıklamalarının ardından mezarlık ziyaretinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.