Binali Yıldırım'ın kongre mesaisi

Binali Yıldırım'ın kongre mesaisi

Adının açıklanmasının hemen ardından Diyarbakır'a giden, dün de şehit cenazesine katılan Yıldırım, yarınki kongre hazırlıklarıyla bizzat ilgileniyor

Ak Parti Genel Başkan adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önceki günkü Diyarbakır ziyaretinin ardından dün de Meclis'teki çalışmalarına ara vererek şehit cenazesine katıldı. Yıldırım, dün ilk olarak Ak Parti grup yönetiminin milletvekillerine Meclis'te verdiği kahvaltıya katıldı. Tüm masaları dolaşarak milletvekilleriyle kısa süre sohbet eden Yıldırım, "hayırlı olsun" dileklerine teşekkür etti. Yıldırım, kahvaltıya katılan CHP İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu'nun oturduğu masaya da giderek sohbet etti. Yıldırım, kahvaltıdan sonra geçtiği iktidar kulisinde de milletvekillerinin ilgi odağı oldu.

Sürpriz ziyaretçiler

Yıldırım, Meclis'teki Anayasa değişikliği oylamasına katıldıktan sonra öğle saatlerinde Kocatepe'deki şehit cenazesine gitti. Cenazeye katılmadan önce Meclis'teki makamına Nihat Zeybekçi ve Mustafa Şentop ile birlikte geçen Yıldırım, şehit cenazesine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile gitti. Yıldırım, Meclis'teki makamında çalışmalarını sürdürürken iki sürpriz ziyaretçi ise dikkati çekti. MHP Genel Başkan yardımcıları Semih Yalçın ve Celal Adan, Yıldırım'ın makamına gelerek 5 dakika içeride kaldı. Adan, tebrik için geldiklerini ifade ederken, eski tanışıklıkları olduğunu söyledi. Yıldırım da görüşmeye ilişkin, "ne var bunda, normal" demekle yeetindi.

Başbakanlığa Yıldırım için ilk atama da dün yapıldı. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'na Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 1. sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın atandı. Geçmişte Başbakanlık'ta koruma olarak da görev yapan Aşkın'ın Yıldırım'ın yakın korumalığını yapacağı ifade edildi. Yıldırım'ın dün parti kurmayları ile kongreye yönelik hazırlıkları ele aldığı da ifade edildi. Yıldırım'ın, bizzat kongre hazırlıklarını yakından takip ettiği belirtildi. Yıldırım'ın bugün de konuşmasına dair hazırlık yapması bekleniyor.

Gül'den Yıldırım'a tebrik telefonu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak ismi açıklanan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Dün yapılan telefon görüşmesinde Gül'ün Yıldırım'a "Allah yolunuzu açık etsin" dediği ve başarılar dilediği öğrenildi. Ak Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın da Gül'ü yarın yapılacak kongreye katılmaya davet ettiği bilgisi verildi.

Kıvanç El - Ankara / Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.