Binler teröre öfke kustu

Binler teröre öfke kustu

Siirt'te önceki gün Kazım Karabekir ile İnönü Mahallelerinde 5 teröristin öldürüldüğü hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan polis 39 yaşındaki Yalçın Yamaner için ilk tören Siirt Valiliği önünde düzenlendi.

Törene şehit polisin eşi Hacer, çocukları 9 yaşındaki Begüm, 7 yaşındaki Betül ile çok sayıda asker, polis ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Operasyondan dönen özel harekat polisleri, arkadaşları şehit polis Yalçın Yamaner'in cenaze törenine katıldı. Cenazeye katılan binlerce Siirtli, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı. Yamaner'in cenazesi havayoluyla gönderildiği memleketi Ordu'da toprağa verildi. Ordu'daki cenazeye ise 15 bin kişi katıldı. Törende, kendisi gibi polis olan ağabeyi Yusuf Yamaner, cenaze boyunca metanetini korurken, şehit oğlunun yanından bir an bile ayrılmayan anne Sultan Yamaner'i de sakinleştirdi. Şehidin eşi Hacer Yamaner'in güçlükle ayakta durduğu cenaze töreninde, çocukları Begüm Erva(8) ve Betül Esma(11) da 15 yaşında yetim kalan babası şehit Yalçın Yamaner ile aynı kaderi paylaşmış oldu. Terörün lanet edildiği cenaze töreninden sonra şehidin naaşı Orhaniye Mahallesindeki kabristanında toprağa verildi.

 

ŞEHİDİN DRAMI

Şehidinpolis Yalçın Yamaner'in öz annesi Nazan Zaman, tabutun başında "Ah yavrum, canım yavrum, nereye gidiyorsun?" diye ağıt yaktı. Acılı anneyi, Samsun'da polis olan diğer oğlu Yusuf ve öğretmen oğlu Mahmut Yamaner teselli etmeye çalıştı. Şehin babasının ikinci evliliğini yaptığı üvey annesi Sultan Yamaner ise ayrı bir yerde taziyeleri kabul etti.

ERCAN ÖZDEMİR

 
Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.