Bir şehit haberi daha şimdi de Lice

Bir şehit haberi daha şimdi de Lice

DİYARBAKIR Lice'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada iki asker şehit oldu. Bugün sabah saatlerinde Van Erçiş'te de 1 askerin şehit olduğu haberi gelmişti.

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, yol güvenliğini sağlayan askerlerin geçişi sırasında patlatıldı.

Patlamada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit olurken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ÖRGÜT EVİNE BASKIN: 1 ŞEHİT

Van'ın Erciş ilçesindeki Gergili Mahallesi'nde ise bugün sabah saatlerinde bir evde terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu bilgisini alan ekipler, operasyon düzenlemişti.

Evdeki teröristlerin güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 1 başçavuş şehit olmuş, 1 binbaşı, 1 başçavuş ve 1 uzman çavuş da yaralanmıştı.

Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatılırken, hastanede tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

VAN ŞEHİDİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Operasyonda Kıdemli Başçavuş Ali Çelik şehit olurken, Binbaşı Murat Acar, Uzman Çavuş Fahri Aslan ve Başçavuş Hakan Özbek yaralandı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Genelkurmay'dan açıklama

Van'ın Erciş ilçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ve bir şehitin olduğu çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Çatışmanın halen devam ettiği belirtilen açıklama şöyle:

"13 Kasım 2015 tarihinde saat 06.30'da Van ili Erciş ilçesinde bir evde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin bulunduğu duyumu üzerine icra edilen operasyon esnasında çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman üç silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Çatışma halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.