Bitcoin Rekor Kırdı! Sıradaki Hedef 77 Bin Dolar Mı?

Bitcoin Rekor Kırdı! Sıradaki Hedef 77 Bin Dolar Mı?

Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına olan taleple rekor kırarak 69 bin doların üzerine çıktı, Ethereum da değer kazandı.

Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle birlikte ilk kez 69 bin dolar sınırını aşarak rekor seviyeye ulaştı.

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte %3 artarak 2 trilyon 540 milyar doları aştı.

Spot Bitcoin ETF'lerine olan talepteki artışla birlikte Bitcoin, son 24 saat içinde %2,6'dan fazla değer kazandı.

Merkez bankalarının faiz oranlarını düşürme eğiliminde olması ve daha destekleyici bir para politikası benimsemeleri, Bitcoin'in yükselişini destekliyor.

Kasım 2021'de 69 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, bugün itibarıyla 69 bin 170 dolara yükselerek tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Ancak, rekor seviyenin ardından kar satışlarının etkisiyle Bitcoin'in fiyatı tekrar 68 bin dolar bandına geriledi.

Analistler, nisanda gerçekleşecek olan ve Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma sürecinin fiyattaki ivmenin devamını sağlayabileceğini belirtiyor.

Ethereum da piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alıyor ve son 24 saatte %6,6 değer kazanarak 3 bin 793 dolara ulaştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamıştı.

Analistler Bitcoin'in sıradaki hedefinin 77.000 dolar olduğunu belirtiyorlar. Bu fiyat tahmini, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına olan ilginin artması ve genel kripto piyasasındaki olumlu eğilimlerle desteklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.