Bodruma girildi, 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi

Bodruma girildi, 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçlerinin Cizre'de PKK'lı teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdiği ve çıkan çatışmada 60'a yakın teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda sona yaklaşıldı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler, Cudi ve Sur mahalleleri arasındaki dar alana sıkıştırıldığı açıklanmıştı.

Güvenlik güçlerince 564 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmış 678 barikat kaldırılmış, 242 çukur kapatılmış, kontrol edilen 14 bin 589 evden bazılarında tuzaklanan bin 220 patlayıcı imha edilmişti.

DAR BÖLGEDE SIKIŞTIRILMIŞLARDI

Güvenlik güçlerinin teröristleri Cudi ile Sur mahallelerindeki Nusaybin Bulvarı ve Ebul İz Caddesi ile Beyazıt Sokak arasında kalan, 10-15 binanın bulunduğu dar bölgede sıkıştırdığı açıklanmıştı. Kaçış yolları kapatılan teröristlerin, tüm silah ve mühimmatı yığdıkları bu alanda yaptıkları saldırılara güvenlik güçleri anında karşılık verdiği belirtilmiş, çembere alınan teröristlerin bir bölümünün örgütün dağ kadrosundan olduğu değerlendirilmişti.

60'A YAKIN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK'nın "Mamo" ve "Rozan" kod adlı iki üst düzey isminin de bulunduğu Cizre'deki bodrum katına da operasyon gerçekleştirildi.

TRTHaber'in askeri kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, yapılan operasyon esnasında çıkan çatışmada 60'a yakın PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Öldürülen PKK'lılarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü, kesin açıklamanın yarın sabah yapılacağı belirtildi. 

"70 TERÖRİST KALDI" AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, ilçedeki silahlı terörist sayısının 70 civarında olduğu belirtilmişti.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum