Bu çağrı savcılıklara davettir

Bu çağrı savcılıklara davettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP lideri Demirtaş'ın provokasyon çağrısıyla ilgili "Ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu savcılıklara davettir. Kürt kardeşlerim teröre davet kokan çağrıya 'evet' demez" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Afrika seyahatinin üçüncü durağı Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Başkanlık Sarayı'nda Devlet Başkanı Muhammed Buhari tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider görüşmelerin ve anlaşmaların ardından ortak basın açıklaması düzenledi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

 TERÖRÜN DİNİ MİLLETİ YOK: 
Uzun zamandır terörle mücadele eden bir ülke olarak Nijerya'da yaşanan her menfur eylem bizim de yüreğimizi dağlıyor. 31 Ocak ve 9 Şubat'taki insanlık dışı eylemler dolayısıyla şahsım ve milletim adına başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyorum. Bu eylemler terörün kanlı yüzünün dünyanın her yerinde aynı olduğunun bir başka delilidir. Müslüman olarak bizi üzen özellikle bir şey var. Irak'a bakıyoruz, Suriye'ye bakıyoruz, Nijerya'ya bakıyoruz, Yemen'e bakıyoruz, öldüren Allah-u Ekber diyor, öldürülen Allah-u Ekber diyor. Çünkü terörün dini, milleti yoktur. Terörün bir dinle, inanç grubuyla veya etnik unsurla irtibatlandırılması ancak teröristlerin ekmeğine yağ sürecektir. Terörün ve marjinal yapıların bu dokuyu tahrip etmesine asla fırsat vermeyeceğiz. 

 DEMİRTAŞ'A ELEŞTİRİ:
(HDP Genel Başkanı Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrı yapması) Aslında bunun cevabını ülkemde vermeyi arzu ederim. Bir terör örgütüne çağrı yapmak parlamento içindeki bir milletvekilinin görevi olamaz. Burada atılması gereken adım şudur. Zaten, ben, Güneydoğu'daki, bölge halkının, Kürt kardeşlerimin böyle terör kokan çağrıya 'evet' diyeceğine inanmıyorum. Bunun yanında özellikle bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık, net ortada. Ve bu savcılıklara bir davettir. Savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi, huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. 

 BÖLGE KENDİNE GELİYOR: 
Çünkü bölge artık kendine geliyor, huzur bulmaya başlıyor. Hükümetimizin de yoğun bir şekilde bu operasyonların netice almasından sonra bölgede kentsel dönüşüm, değişim ve vatandaşımızın çok daha huzurlu bir şekilde yerleşim alanlarına sahip olması için atacakları adımların endişesi bunları şu anda kaplamıştır. Bir an önce inşallah neticeyi alıp bölgede o huzurlu günlere yeniden döneceğiz. 

EMİNE ERDOĞAN YETİMHANE AÇTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Nijerya'nın başkenti Abuja'da, TİKA tarafından onarımı yapılan yetimhanenin açılışını yaptı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende açılış kurdelasını Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin eşi Aisha Buhari ile birlikte kesen Emine Erdoğan, yetimhanede kalan çocuklarla yakından ilgilendi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Emine Erdoğan, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.