Bu Öğretmenleri Koronavirüse Karşı Kim Koruyacak?

Bu Öğretmenleri Koronavirüse Karşı Kim Koruyacak?

Dünyayı ve Türkiye'yi saran Koronavirüs salgını insanlığı tehdit ederken, kamuoyuna yansıyan görüntüler maalesef yetkililerin yeteri kadar önlem almadıklarını gözler önüne seriyor.

Dünyayı ve Türkiye'yi saran Koronavirüs salgını insanlığı tehdit ederken, kamuoyuna yansıyan görüntüler maalesef yetkililerin yeteri kadar önlem almadıklarını gözler önüne seriyor. 

Görüntüler geçtiğimiz haftaya ait.

24 Mart 2020 tarihinde MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu tarafından kamuoyuna sunulan bir görüntü.

Gençoğlu yapmış olduğu paylaşımı, EBA TV'nin ilk yayına başladığını günlerde eleştirilen bazı içeriklere ilişkin cevap niteliğindeydi. 

"TRT EBA TV büyük bir organizasyon ve EMEK. Temel Eğitim Gnl. md.nün Bürokratik sınırları aşan ve salgın hastalık RİSKine karşı 150 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLE 7/24 çalışması demektir. Eksikleri kusurları içerisinde bulunduğumuz şartlara bağlamak daha insaflı..." 

13-050.jpg

Bu arada bakanlığımızı, yetkililerini ve 150 değerli öğretmenimizi EBA TV için göstermiş oldukları üstün gayret için biz de tebrik ediyoruz, alkışlıyoruz.

Aklınıza şu soru gelebilir: Peki 1 hafta sonra nereden çıktı bu görüntü?

Cevaplayalım. 

Bugün ortaya atılan bir iddiaya göre; MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge biriminde görevli bir öğretmenin Koronavirüs testi pozitif çıktı.

Bugün itibariyle ülkemizde 13 bini aşkın vatandaşımızda Koronavirüs testinin pozitif çıktığı düşünüldüğünde, belki de bu öğretmen arkadaşımızın testinin pozitif çıkması normal karşılanabilir. 

Ancak, öğretmenin görevli olduğu birim Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge birimi olduğu iddia edilince aklımıza geçtiğimiz hafta bizzat sayın genel müdür tarafından paylaşılan bu fotoğraflar gelmiştir.

Maalesef en yetkili sağlık uzmanlarımız, doktorlarımız tarafından sürekli konuşulan ve ısrarla uyarılan "Sosyal mesafe" kuralına neden uyulmuyor?

Bir hafta önce sosyal medyadan paylaşılan bu görüntülerde siz bir sosyal mesafe kuralına uyum gözlemliyor musunuz?

Maalesef gerek öğretmenlerimiz, gerekse diğer kamu çalışanlarımız gerekli önlem alınmadan bugün görevlerini yapmaktadırlar. 

Onbinlerce eğitim çalışanımız; gerek bakanlığımızda çeşitli görevlerde, gerekse valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek" birimlerinde çok az dikkat edilen sağlık şartlarında görev yapmaktadırlar. 

Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyoruz; Lütfen çalışmalarda sosyal mesafe kuralına uyuma dikkat edelim!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.