Bu Üniversite Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına Tabi Değil midir?

Bu Üniversite Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına Tabi Değil midir?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen’e herhangi bir çağrı yapılmadan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Disiplin Kurulu’nun, sendika temsilcimiz Ayla TURGUT hakkında disiplin cezası kararı vermesine tepki gösterdi.

Kararla ilgili hukuki girişimlerinin en üst düzeyde yürütüleceğini bildiren Geylan, “Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Adem Korkmaz’a da çağrıda bulunuyor ve başta ilgili daire başkanı olmak üzere, bir kısım üniversite yöneticilerinin sendikal husumet ve kişisel egoları doğrultusunda çalışanlara karşı sergiledikleri mobbing ve yıldırma tutumlarına engel olmasını istiyoruz” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“4688 sayılı sendika kanunu ve ilişkili mevzuat doğrultusunda, herhangi bir sendika üyesine yönelik işlem yapılacak disiplin kurullarında, çalışanın üyesi olduğu sendikanın temsilcisi de bulundurulmak zorundadır. Aksi halde o kurulun vereceği kararlar hükümsüzdür.
Buna rağmen, sendikamıza herhangi bir çağrı yapılmadan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi disiplin kurulu, sendika temsilcimiz Ayla TURGUT hakkında disiplin cezası kararı vermiştir.
Bunu asla kabul etmiyor ve hukuki girişimlerimizi en üst düzeyde yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Öte yandan Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Adem Korkmaz’a da çağrıda bulunuyor ve başta ilgili daire başkanı olmak üzere, bir kısım üniversite yöneticilerinin sendikal husumet ve kişisel egoları doğrultusunda çalışanlara karşı sergiledikleri mobbing ve yıldırma tutumlarına engel olmasını istiyoruz.

Üniversite çalışanları sahipsiz değildir, hele ki Türk Eğitim Sen üyeleri hiç kimsenin kapı kulu değildir! Kamu kurumlarında iş veriminin artırılması ve çalışma huzurunun temini noktasında her daim sorumlu sendikacılık anlayışını sergileyen Türk Eğitim Sen, üyelerinin hak ve kazanımlarını korumak için de her türlü demokratik ve hukuki mücadelesini sergilemekten imtina etmeyecektir.

Bilimsel çalışmaları ve akademik başarıları dışında, gereksiz gündemlerle meşgul olmasını asla arzu etmediğimiz Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizde, temsilcimiz Ayla Turgut başta olmak üzere, tüm üyelerimizin süreçlerini yakinen ve en üst düzeyde takip edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.