Büro Memur-Sen’de “Mekânın Sahibi Geri Döndü”

Büro Memur-Sen’de “Mekânın Sahibi Geri Döndü”

Genel Başkan Yusuf Yazgan önderliğindeki Büro Memur-Sen; "İkinci Şahlanış Dönemi" olarak adlandırılan yeni dönemde, patinajdan kurtularak kısa sürede istikrarlı ve rekor seviyede yeni üye kaydı ile “Genel Yetkili Sendika” unvanını 9. kez perçinledi.

Bilindiği üzere 73 bin üyesiyle Büro Hizmet kolunda yetkili olan Büro Memur-Sen’in 15 Mart 2020 tarihinde yapılan 5. Olağanüstü Genel Kurulunda Başkanlığa Yusuf Yazgan seçilmişti.

Büro Memur-Sen kurulduğu ilk günden bugüne kadar Yusuf Yazgan başkanlığındaki dönemlerde düzenli ve sürekli olarak üye sayısında artış sağlamıştı.

2017 yılı sendika sayımlarında 74.294 üye sayısına ulaşmış, fakat ardından yapılan 2018 ve 2019 yıllarındaki sayımlarda ise gerileme yaşanmıştı. 2019 yılında üye sayısı 2017 yılı üye sayının altında kalarak 73.685 olarak gerçekleşmişti.

Sendika içinde yaşanan bu gelişmeler Büro Memur-Sen’i olağanüstü kongre sürecine götürmüş ve yapılan seçimde Yusuf Yazgan yeniden başkanlığa seçilmişti.

Seçildiği günden itibaren pandemi sürecine rağmen yoğun bir çalışma sürecine giren Büro Memur-Sen yönetimi ve başkanı kurumlarda görevde yükselme sınavlarının ilan edilmesinden, engelli ve şehit yakını atamalarına kadar birçok kazanım elde etmiştir.

Bu süreçte tüm kurumlara pandemi sürecinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak müracaatlarda bulunmuş ve çalışanların bu emeklerinin değerlendirilmesi için çalışmalar yapmıştır.

Yeni Normal” süreci ile birlikte adeta ülkenin her yerinde yeni bir başlangıç yapılmış, saha sendikacılığı merkeze alınarak tüm şubeler ziyaret edilmiş ve çalışmalar yerinde yapılmıştır.

Teşkilat olarak omuz omuza ve el ele verilmiş, üye sayısında yaşanan bu olumsuz tablo teşkilat mensupları olarak telafi edilmiştir.

Her türlü fedakârlığı ve çabayı bir kez daha üstlenen teşkilat gösterdiği üstün gayretle 2020 yılında üye sayısını 2017 yılındaki üye sayısının üstüne çıkarmıştır.

Daha güçlü bir Büro Memur-Sen için hep birlikte el ele ve gönül gönüle veren Teşkilat 15 Temmuz sendika üye sayım sürecini alınlarının akı ve gönül rahatlığıyla, geçmişteki kayıpları telafi ederek tamamlamıştır.

Şu ana kadar imzalanan mutabakat metinlerine göre üye sayısını 77.567 ye çıkararak üstün bir başarı göstermiş ve üye sayısını 4000 arttırmışlardır. Bu artış yüzdesel olarak %5.3’e tekabül etmekte olup memur sendikacılığı içinde yüksek bir başarıdır.

Geleceğe daha güçlü ve etkili bir sendikal eksende bir ve beraber olarak geçmişteki yükseliş destanını tekrar birlikte yazma noktasında Yusuf Yazgan’ın birleştirici ve kucaklayıcı tutumunun büyük etkisi görülmekte ve teşkilatta yeni bir heyecanı meydana getirmektedir.

Genel Başkan Yusuf Yazgan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla teşkilatına teşekkür etti:  

"İkinci Şahlanış Dönemi diyerek devraldığımız Büro Memur-Senimizi, söz verdiğimiz gibi patinajdan kurtararak bu kısa sürede istikrarlı ve rekor seviyede yeni üye kaydı yaparak “Genel Yetkili Sendika” unvanımızı tekrar perçinledik.

Mücadelemizde ter döken herkese teşekkür ediyorum."

Bu süreçte gösterdikleri üstün gayret için tüm üyeleri, teşkilatın uç beyleri, fedakâr Şube Başkanlarını, Genel Yönetim Kurulu üyelerini ve Teşkilatın lideri Yusuf Yazgan’ı tüm olumsuzluklara rağmen yükseliş destanını yeniden yazma konusundaki gayretleri için tebrik ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.