Çalışma Bakanı Sarıeroğlu: Türkiye Kamu-Sen'in Desteği Bizim İçin Önemli

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu: Türkiye Kamu-Sen'in Desteği Bizim İçin Önemli

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Jülide Sarıeroğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Jülide Sarıeroğlu’nu ziyaret etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez binasında gerçekleştirilen görüşmeye Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat  Yılmaz şehir dışında olmaları nedeniyle katılamazken,  Genel Başkanımız İsmail Koncuk ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer,  Türkiye Kamu-Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz katıldı.

KONCUK: ÇALIŞANLARDAN YANA TARAF OLMANIZI DİLİYORUZ

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, görüşmede çalışma hayatının sorunları ve içinde bulunduğumuz Toplu sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koncuk, “Öncelikle hayırlı olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Çalışma Bakanlığına bir bayan elinin  değdiğinin yansımalarını hep birlikte göreceğiz diye düşünüyorum. El atılması gereken çok başlık var. Bizim sizden beklentimiz tarafınızın çalışanlardan yana olmasıdır. Diğer Bakanlarımızla da olumlu diyaloglar içerisinde olduk. Kendileri ile hala diyaloglarımız devam etmektedir. 

Zor bir sürece başladığımız bir dönemde Bakanlık görevine geldiniz. Toplu sözleşme görüşmeleri sizler için ciddi bir tecrübe teşkil edecektir. Biz Toplu sözleşme taleplerimize yönelik cevaplarınızı sizlerden bekleyeceğiz. Şeffaf olmanızı bekleyeceğiz sizden. Sendikalar elbette çok şey ister. Farklı düşüncelerle talepleri olanlarda var, geçmişte diğer Bakanlarımız bunlara sıcak bakmadı inanıyorum ki sizde bu konuda hassas davranacaksınız. Rakip olmalı ki yarışın keyfi olsun. Masanın konusu olmayan bazı şeylerin bu masaya taşınmak istenmesini doğru bulmuyoruz. 

Biz her zaman masaya otururken, güzel ve pozitif olalım, kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verecek adımlar atalım istiyoruz ama bazı tekliflerde gelince bunlar ne yazık ki hoş olmuyor. Her konuda orta yol bulunabilir, biz buna inanıyoruz. Türkiye Kamu-Sen vatansever  insanlardan oluşan bir sendikadır. Biz her şeye olumlu bakarız ancak olumsuzlukları da söyleyen bir sendikayız. Çalışma hayatının sorunlarının çözümü noktasında Türkiye Kamu-Sen olarak her türlü desteği vereceğimizden emin olmanızı diliyor, yeni görevinizde sonsuz başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Uygulanmayan toplu sözleşme kararlarının da hayata geçirilmesi konusunda hatırlatmalarda bulundu.

JÜLİDE SARIEROĞLU: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Toplu sözleşme masasında bir araya geldiğimiz Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve sendikalarımızın kıymetli Genel Başkanlarına bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 

Önemli bir dönemde önemli bir sürecin hemen başında böyle bir göreve geldim. 5 milyonu aşkın insanı ilgilendiren Toplu sözleşme çalışmalarımız devam ediyor. Temennimiz en iyi ve hayırlı sonucu almak olacaktır bu süreçte. Bu masa müzakere masasıdır. Şeffaflığa ve katılımcılığa inanan bir insanımdır. Bu süreçte de diyalog içerisinde konuşarak gelebildiğimiz en iyi aşamaya gelme gayreti içinde olacağız. Sendikal camiadan geliyorum, kapsamlı bir Bakanlık olan çalışma Bakanlığı’nda daha iyi şeyler yapmak adına gayret sarf ediyoruz. 

15 Temmuz’un etkilerini bertaraf etmek için mücadele ederken, bu süreçte hassas adımlar atmamız gerekiyor. Desteklerinizle birlikte aynı gemide yol aldığımız bu ülke için güzel şeyler yapmak istiyoruz. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.