Çalışmalarımızı çözüm odaklı bir anlayışıyla yürütüyoruz

Çalışmalarımızı çözüm odaklı bir anlayışıyla yürütüyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bir şeye karşı itirazımız varsa, ‘hayır’ diyorsak, bir şeyi tenkit ediyorsak, mutlaka bir teklifimiz vardır. Tüm çalışmalarımız çözüme yöneliktir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bir şeye karşı itirazımız varsa, ‘hayır’ diyorsak, bir şeyi tenkit ediyorsak, mutlaka bir teklifimiz vardır. Tüm çalışmalarımız çözüme yöneliktir” dedi.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi İ.İ.B.F Dekanlığı giriş katında bulunan Eğitim-Bir-Sen Temsilciliği’nin açılışı, Genel Başkan Ali Yalçın, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, Üniversite Temsilcisi Recep Yağcı, yönetim kurulu üyeleri ve çevre illerden gelen Şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Yalçın, çözüm odaklı sendikacılık anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Eleştirmekle, sorunları dile getirmekle yetinmiyoruz. Bir şeye itirazımız varsa, bir şeyi tenkit ediyorsak, mutlaka bir teklifimiz, çözüme yönelik bir önerimiz vardır. Dolayısıyla tenkit esaslı değil, teklif esaslı bir sendikayız. Tüm çalışmalarımız çözüme yöneliktir” şeklinde konuştu.Türkiye’de sendikaların genelde kolay olanı seçtiğini dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: “Kolay olan, söylenmek, sorunları alt alta sıralamaktır. Kalıcı olan, sorunları alt alta değil, çözümleri yan yana koyabilmektir. Çözüm üzerinden konuşabilmektir. Söz konusu olan bir eğitim sendikasıysa, bu daha kıymetli bir yaklaşımdır. Çünkü meselelerin çözümü eğitimden geçiyor. Eğitim-Bir-Sen, ‘hakkımızı arayacağız ama başkasının hakkına girmeyeceğiz. Hakkımızı arayacağız ama haddimizi aşmayacağız’ temel yaklaşımıyla kurulmuştur. Bu idealle sendikal yolculuğumuzu sürdürüyoruz.”

Sendikaların, çalışanların haklarını aramanın yanı sıra dostlukların pekiştirildiği, tavır ve fikirlerin geliştirildiği yerler olduğunu söyleyen Yalçın, 450 bini aşkın üyesiyle büyük bir aile olan Eğitim-Bir-Sen’in bu düşüncenin en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydetti.Yalçın, Türkiye ne kadar demokratik olursa sendikaların da o kadar güçlü olacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Demokratik olmayan zeminlerde sendikalar darbecilerin, vesayet odaklarının ya yandaşı, oyundaşı ya da payandası olurlar. Türkiye’nin geçmişi zaten bu fotoğrafları barındırıyor. Eğitim-Bir-Sen, bu zeminlere itiraz olarak kurulmuş bir sendikadır. Hiçbir vesayet odağıyla bu anlamda işi olmamıştır. 25 yılı geride bırakmıştır, başı öne eğilmemiştir.”

Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise, Genel Başkan Ali Yalçın’ın şahsında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’e, kamu görevlilerinin ve yükseköğretim personelinin haklarının savunulması noktasındaki katkılarından dolayı teşekkür etti. Coşkun, üniversitede herkese eşit çalışma ortamı sunmak, onların haklarını korumak için hassasiyet gösterdiklerini sözlerine ekledi.Konuşmaların ardından, temsilciliğin açılışını yapan Ali Yalçın, Üniversite Temsilcisi Recep Yağcı ve ekibine, başarıları ve özverili gayretleri için teşekkür etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.