#CerenDamarlarÖlmesin

#CerenDamarlarÖlmesin

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak tarihinde üniversitedeki odasında öğrencisi tarafından katledilmişti.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak tarihinde üniversitedeki odasında öğrencisi tarafından katledilmişti. Bu olayın üzerinden 9 ay geçerken, 27 Eylül tarihinde Ceren Damar Şenel davasının ilk duruşması yapılacak.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da duruşmaya günler kala, hem Ceren Damar Şenel davasına hem de eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla 24.09.2019 tarihinde sosyal medya çalışması yaptı.

#CerenDamarlarÖlmesin hashtag’iyle yapılan çalışma, Genel Başkanımızın ilk tweet’iyle başladı. Çalışmamıza yüzlerce destek mesajı geldi.

Genel Başkanımız, Türk Eğitim-Sen’in 27 Eylül’de Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Ceren Damar Şenel davasına müdahil olacağını söyleyerek, “Duyarsız kalmayalım! Adalet hem de hemen!” dedi.

Bu davaya toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkmasını isteyen Geylan, “Eğitimcilere sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu noktada Ceren Damar Şenel davasına herkes müdahil olmalı ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddete en yüksek perdeden tepki gösterilmelidir. Toplumsal duyarlılığı artırarak şiddet olaylarının önüne geçebiliriz” dedi.

Genel Başkan Geylan, eğitim çalışanlarının güven ve huzur ortamında çalışması için her türlü tedbirin alınması gerektiğini de bildirerek, eğitim çalışanlarına şiddet uygulandığında bir şikâyete bağlı kalmaksızın fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ettiklerini yineledi. Geylan, “Yasa koyuculara sesleniyorum: İvedilikle önleyici ve caydırıcı tedbirler alın. Eğitim çalışanlarımızı koruyamazsak, geleceğimiz olan çocuklarımızı da kaybederiz” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan mesajlarında şu ifadelere de yer verdi: “Öğrenci kılıklı cani tarafından katledilen Ceren Damar Şenel kardeşimizin duruşması 27 Eylül’de görülüyor. Her zaman söylüyoruz: Eğitimciye verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza yani geleceğimize verdiğimiz değerdir. Duyarsız kalmayalım! Adalet hem de hemen!

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı önleyici tedbirler alınmalı ve failler için etkili müeyyideler getirilmelidir. Yasa koyucuları göreve davet ediyoruz.

Toplumun tüm kesimlerine sesleniyorum: En kıymetli varlığınızı, yani çocuklarınızı emanet ettiğiniz eğitimcilere yönelik şiddet olayları, sadece eğitim çalışanlarının değil, tüm toplumun meselesidir.

Türk Eğitim Sen, 27 Eylül 2019 Cuma günü Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacak ve Ceren Damar Şenel kardeşimizin katili hakkında adaletin vereceği hükme şahitlik edecektir!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.