CHP Parti Meclis'inde kimler var?

CHP Parti Meclis'inde kimler var?

CHP'de Parti Meclisi üyeleri belli oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun listesinin salona ulaşmasının ardından oylama başladı. Parti Meclisi'nde kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlerin üstü çizildi.

CHP 35. Olağan Kurultayı’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi listesi belli oldu. Dursun Çiçek ve Teğmen Mehmet Çelebi'nin dışında Mehmet Bekaroğlu da Parti Meclis'ine giremedi.

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri öncesi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "anahtar listesi" delegelere dağıtıldı.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kurultayda, yapılan hazırlıkların ardından seçimlere geçildi.

Delegeler 24 sandıkta, 52 PM üyesiyle 15 kişiden oluşan YDK üyelerini belirleyecek. PM'nin 8 üyesi ise Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından gelecek.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

CHP 35. Olağan Kurultayı'nda, Parti Meclisi (PM) üyeliği için oy verme işlemi dün geçe saat 23.00 itibariyle sona erdi. Oy verme işleminin ardından sandıklar açıldı ve sayımı işlemine geçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da PM üyeliği seçimleri için oyunu kullandı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, oyunu kullandıktan sonra kurultay salonundan ayrıldı.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Kılıçdaroğlu'nun "Örgüt Anahtar Listesi" adı altında dağıtılan 52 kişilik PM listesinde, mevcut Merkez Yönetim Kurulu'ndan (MYK) Bülent Tezcan, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Tekin Bingöl ve Haluk Koç yer alıyor.

7 İSİM BU KEZ YOK

Kılıçdaroğlu'nun listesinde mevcut MYK üyelerinden Mehmet Bekaroğlu, Nihat Matkap, Faik Öztrak ve Seyhan Erdoğdu yer almıyor. Yakup Akkaya, Sencer Ayata ve Ercan Karakaş ise PM için adaylık başvurusu yapmamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde, PM kısmında 20, Bilim Yönetim ve Kültür Platformun'nda da 1 olmak üzere 21 milletvekili bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik anahtar listesinde ayrıca şu isimler bulunuyor:

"Hakkı Süha Okay, Mustafa Moroğlu, Ekrem Kerem Oktay, Gülseren Onanç, İrfan Önal, Yasemin Öney Cankurtaran, Sibel Özdemir, Ali Özgündüz, Mustafa Öztaşkın, Kamil Okyay Sındır, Cenk Sidar, Çetin Sosyal, Kazım Sönmez, Hüsnü Süslü, Gamze Taşçıer, Seyit Torun, Hüseyin Kutsi Tuncay, Kazım Umdular, Tuğba Ütebay, Cengiz Topel Yıldırım, Öztürk Yılmaz, Candan Yüceer, Ahmet Nazif Yücel, Haydar Akar, Ahmet Akın, Erdal Aksünger, İdris Akyüz, İhsan Alpaslan, Zeynep Altıok, Uğur Arslan, Seyfullah Beysülen, Çetin Osman Budak, Doğan Çakmak, Emre Çam, Deniz Demir, Şeyma Dumrul, Sevda Erdan Kılıç, Okan Gaytancıoğlu, Turan Hançerli, Sera Kadıgil, Canan Kaftancıoğlu, Perihan Karasu, Devrim Kök ve Bülent Kuşoğlu."

YDK İÇİN İSİMLER

Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde 15 kişilik YDK listesiyle 8 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri için isimler de yer aldı.

Yüksek Disiplin Kurulu listesinde, Şehrazat Mercan, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Serdar Soydan, Ahmet Zeytünlü, Ali Hikmet Akıllı, Turan Aydoğan, Hüseyin Aydoğdu, Saniye Barut, Uğur Bayraktutan, Süleyman Bülbül, Celal Çelik, Selahattin Emre, Gülsüm Filorinalı, Sezgin Kaya bulunuyor.

Bilim Yönetim ve Kültür Platformu listesi ise Prof. Dr. Caner Yenidünya, Prof. Dr. Özkan Yıldız, Dr. Ayşe Eser Danışoğlu, Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır, Prof. Dr. Lale Karabıyık, Doç. Dr. Alper Keten, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan'dan oluştu.

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun daha geniş olan ve 104 kişiden oluşan diğer bir anahtar listesi de delegelere sunuldu.

O LİSTEYE SALONDAN TEPKİ

Öte yandan, salonda farklı isimlerde 10'dan fazla liste dağıtıldı. Bu listelerden bazılarına "Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi" yazılması üzerine zaman zaman Divan Başkanlığı'ndan anonslar yapıldı. Divan Başkanlığı bu listelerdeki "Kılıçdaroğlu" ibaresinin silinmesini istedi.

Divan Başkanlığı, söz konusu listelerde isimler karşısına farklı aday numaraları yazıldığını da belirterek, delegeleri uyardı.

Seçimlere geçildikten bir süre sonra sahnede bulunan kürsüden delegelere, Kılıçdaroğlu'nun "Örgüt Anahtar Listesi" adı altında dağıtılan listeye itibar etmelerinin istenmesi ise tepkilere neden oldu. Salondaki partililer kürsüden liste gösterilmesini ıslıklarla protesto etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.