CHP'liler iktidarı şikayete hazırlanıyor!

CHP'liler iktidarı şikayete hazırlanıyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin bir dönem PKK'lılara dokunulmaması için valilere talimat verdiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin şu anda Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşadığını iddia etti. Devletin zirvesinin aralarında anlaşamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şehitlerin sorumlusunun iktidar olduğunu, valilere "teröristlere dokunmayın" talimatı verildiğini, bunların hepsinin belgeli olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce Belediyesinin yaptırdığı çöp arıtma tesislerinin, köylerini ve Melen Çayını zehirlemesi nedeniyle direnen Hecinler Köylülerini ziyaret

Valiye diyor ki 'sakın ha teröristlere dokunmayın' Türk silahlı kuvvetlerine talimat veriyorlar. Bunların tamamı var. Tamamı belgeli.

etti. Kılıçdaroğlu, burada Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. İşte CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

"Ortada bir tartışma gidiyor. Anayasa tartışması. Bizim düşüncemiz gayet açık gayet net. Biz geleneklerimize bağlı bir partiyiz. Kendi tarihimize ve köklerimize bağlı bir partiyiz. Yaklaşık 200 yıllık bir Parlamenter deneyimimiz var. Şimdi diyorlar ki; 'bunun tamamını çöpe atalım. Patronlu başkanlık sistemini getirelim.' Bizde diyoruz ki 'Bu doğru değildir.' Bize diyorlar ki illa masaya oturun. Ön yargısız oturun. Bizim bir ön yargımız yok ki. Hiç bir ön yargımız yok. Efendim oturalım konuşalım. Masada neyi konuşacağız? Havanda su dövmenin bir yararı var mı? Bir yararı yok. Biz düşüncemizi gayet açık ve net olarak söyledik. Yine söylüyoruz, gelin parlamenter sistemin önünde bir engel varsa hep beraber kaldıralım.

ŞEHİTLERİN SORUMLUSU KİM?

2002'de iktidar olduklarında terör yoktu. Sıfır terör vardı. Bugün Türkiye kan gölüne döndü. Valilere talimat verdiler. 'Aman ha sakın teröristlere dokunmayın' diye. Silah deposu haline getirdiler doğuyu, güneydoğuyu. Her gün şehitlerimiz geliyor. Sorumlusu kim? Sorumlusu terör örgütü. Terör örgütü ne zamandan beri sorumluluk üstlenmeye başladı. Akıl var mantık var. Ülkeyi yönetenlerdir sorumlu olan. Siyasi sorumluluk diye bir kavram var anayasada. Kim siyasi sorumlusu bunun?

"TÜRKİYE'NİN YÖNETİCİSİ KİM?"

Türkiye'nin yöneticisi kim? Birisi açıklama yapıyor. Ben devletin ve hükümetin temsilcisi olarak açıklama yapıyorum. Öbürü de diyor ki tamam devletin temsilcisisin ama hükümetin temsilcisi de benim. Kendi aralarında anlaşamıyorlar. Bunlar nasıl ülkeyi yönetecek. Yönetemedikleri içindir ki ülke bugün kan gölüne dönmüş durumda. Yönetimin değişmezi lazım. Devlet akılla yönetilir. Birikimle yönetilir. İrfanla yönetilir. Ahlakla yönetilir. Ahlaki değerleri sıfırlanmış bir yönetim anlayışı Türkiye'yi felakete götürür. Türkiye bugün bir felaketin eşiğindedir."

internethaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.