Çin vaka sayısını açıkladı: Çıldırmamak mümkün değil!

Çin vaka sayısını açıkladı: Çıldırmamak mümkün değil!

Çıldırmamak mümkün değil! Çin vaka sayısını açıkladı Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs bütün dünyaya dehşeti yaşatırken, Vürüsün merkezi Çin'de son 24 saatte 10 vaka açıklandı ve bunların da yurt dışından geldiği açıklandı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 10 yeni koronavirüs (COVID-19) vakasının tespit edildiği, vakaların hepsinin yurt dışından geldiğini açıkladı.

Yeni Akit'te yer alan habere göre; Çin’in ana kesiminde 4’ünün durumu ağır olmak üzere 286 COVID-19 hastasının tedavilerinin devam ettiği biliniyor. Yapılan açıklamada ayrıca, 22 asemptomatik vaka daha tespit edildiği söylendi. Toplam 296 asemptomatik vaka tıbbi gözetim altında bulunuyor.

Diğer taraftan, Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Taiwan bölgesinde toplam vaka sayısı 12 bin 673’e çıktı. Koronavirüs salgınının başından bu yana Çin’de toplam 90 bin 410 vaka tespit edildi ve tedavilerinin ardından taburcu edilenlerin sayısı 85 bin 488’e ulaştı. Toplam can kaybı 4 bin 636’da kaldı.

Gerçek rakam gizleniyor iddiası
Çin'in salgın verilerini şeffaf bir şekilde paylaşmadığı ve vaka sayılarının yanı sıra, ölü sayılarının da gizlendiği iddia ediliyor.

NÜFUSU 1,5 MİLYAR KİŞİYE YAKLAŞTI

* Çin'in nüfusu 1.441.400.838 olarak dünyada birinci sırada yer alıyor.

Kaynak : Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.