Çocuğunuzda bu belirtiler varsa mutant virüs olabilir

Çocuğunuzda bu belirtiler varsa mutant virüs olabilir

Mutant virüslerle birlikte COVID-19 maalesef çocuklarda da daha sık görülmeye başladı. Üstelik hastalık sonrası yeni belirtiler de ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Buse Özel'in haberine göre: Virüsü belirtisiz ya da hafif şikayetlerle geçiren çocuklarda daha sonra farklı durumların ortaya çıkabildiğini belirten İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Barut, şu bilgileri verdi:

6 AYLIK BEBEK DE VAR

"Morarma, ciltte döküntü, eklemlerde ağrı, el ve kollarda tek tarafında uyuşma ve karıncalanma gibi değişik belirtileri olan çocuk hastada bu bulgularının COVID-19'a bağlı olabileceğini tespit ettik. 6 aylık hatta yenidoğan bebek hastalarımız bile oldu. Geçtiğimiz günlerde bacak ağrısı olan 8 yaşında bir çocuk hastamızın romatizma olduğu düşünülüyordu. COVID-19 olabileceğini ve antikor bakılmasını tavsiye ettik. Çocuğun daha önce asemptomatik şekilde COVID-19 atlattığı ortaya çıktı. COVID-19 geçirilmesinden veya aile içinde temas öyküsünden sonra, ateş, değişik tipte döküntü, halsizlik gibi bulguları olan çocuklarda MIS-C dediğimiz bir hastalık gelişip organ yetmezliğine kadar ilerleyen tablolar görülebilmekte. Bunun gibi şikayetler olduğunda zaman kaybetmeden mutlaka doktora başvurmak gerekir."

Belirtiler:

- Ciltte döküntü
- Ellerde, ayaklarda kangren benzeri morarma
- Vücudun çeşitli yerlerinde darp izine benzer morarma
- Ateş
- Öksürük
- Bacak, eklem ağrıları ve eklemlerde şişlik ve ağrı
- Uyuşma ve karıncalanma hissi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.