"Covid-19 Salgınının Emekçiler Üzerindeki Etkisi ve Sendikaların Rolü" Uluslararası Videokonferansının 2’ncisi Yapıldı

"Covid-19 Salgınının Emekçiler Üzerindeki Etkisi ve Sendikaların Rolü" Uluslararası Videokonferansının 2’ncisi Yapıldı

"Covid-19 Salgınının Emekçiler Üzerindeki Etkisi ve Sendikaların Rolü" Uluslararası Videokonferansının 2’ncisi Yapıldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sendikacılık ve Sosyal Politika Eğitimi”nin 2. Gruptaki öğrencileriyle videokonferans yoluyla görüştü. Covid-19 Salgınının Emekçiler Üzerindeki Etkisi ve Sendikaların Rolü" başlıklı videokonferans serisinin 2.’si 17 ülkeden 20 genç sendikacının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda pandemi ve sendikaların rolü ele alındı.

yalcincovidconference2Memur-Sen ve TODAİE tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”na katılan 2. grup öğrencilerin yer aldığı online programda salgının emekçilere etkisi ve sendikal hareketlerin salgınla mücadelede oynadığı roller konuşuldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen’in katıldığı 2. Hafta panelinde sendika temsilcileri bölgesel ve küresel sendikal arayışları tartıştı.yalcincovidconference1Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, salgının devletlere yeni inisiyatifler kazandırdığını belirterek çalışma hayatının da devletlerin yeni yaklaşımlarından etkilendiğini söyledi.

Salgınla birlikte çalışma hayatının değişimlere daha fazla açık hale geldiğini belirten Yalçın, bu noktada dünyadaki tüm emek örgütlerinin işbirliği içerisinde yeni yol haritalarına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek “Ne kadar önlem alınırsa alınsın insanların temel özgürlüklerinin sınırlandığı bir zeminde emek örgütleri olarak bir araya gelmeye, işbirliği yapmaya ve tartışmaya ihtiyacımız var. Ben yeni arayışlar için birlikte hareket edeceğimize ve dayanışma içinde emek mücadelesi vereceğimize inanıyorum” diye konuştu.yalcincovidconference3

Türkiye’de misafir edilen genç sendikacıların kendi ülkelerinden Türkiye lehine yaptıkları çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirten Yalçın, “Sizleri özlemiştik, umarım sendikalarınızda da işler yolunda gidiyordur. Bu süreç geçtikten ve normale döndükten sonra sizleri tekrar ülkemizde misafir etmekten memnuniyet duyacağız. Çünkü paylaşmaya ve birlikte çalışmaya daha çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.